Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Jejich příprava je snadná a rychlá, což je i v případě tohoto receptu. Filety tresky s citronovou šťávou opečeme na přepuštěném másle a dochutíme česnekem a petrželovou natí.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 662 kJ / 397 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,87 g |
Tuky | 39,91 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,45 g |
Postup přípravy
Solamylem (udělá kůrčičku). Krok 3: Do rozehřáté pánve dáme olej a filety opečeme z jedné strany dozlatova cca 4 minuty, přidáme přepuštěné máslo, filety otočíme a opékáme z druhé strany. Krok 4: Přes filety přeléváme lžící rozpuštěné máslo a opékáme do zlátnutí. Jakmile začne ryba zlátnout, vypneme plotýnku a přihodíme na půl minuty plátky česneku. Dáme pozor, aby se nespálil, filety posypeme nasekanou natí a odstavíme. Krok 5: Podáváme na dušené basmati rýži přelité česnekovým máslem z pánve, s plátkem citronu. Hodí se i různě upravené brambory a salát dle vlastní chuti.
Zveřejněno 25. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZq33
Moje poznámka
Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZq33
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 3 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 14 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 15 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 1 hodinou
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 1 hodinou
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 1 hodinou
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Olympus před 2 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 3 hodinami
Suroviny:
treska,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý,
solamyl,
olej olivový,
ghee,
česnek,
petržel,
citron
Komentáře (3)