Karbanátky z tresky s kysaným zelím

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Ryby 0 názorů

Suroviny

500 g filetů z tresky
200 g kysaného zelí
1 menší mrkev
1 cibule
sůl
pepř
1 vejce
1 lžíce smetany
2 lžíce bramborového škrobu
olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filety umeleme na masovém strojku.
    Zelí vymačkáme od přebytečné šťávy a nadrobno přesekáme. Očištěnou mrkev nastrouháme najemno.
    V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zelí s mrkví necháme asi 5 minut restovat, pak vypneme a necháme trochu zchladnout.

  2. K mletému rybímu masu přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zchladlé zelí s mrkví, lžíci smetany, vejce a bramborový škrob. Směs osolíme a opepříme.
    Vlhkýma rukama tvoříme karbanátky, dobře je zmáčkneme, aby držely pohromadě a zvolna usmažíme na oleji.

Poznámka

V původním receptu nebylo vejce, ale mně se zdálo, že bez něj by karbanátky tolik nedržely pohromadě, tak jsem ho přidala.

Zelí použijeme jen kysané, určitě ne naložené ve sladkokyselém nálevu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karbanátky z tresky s kysaným zelím

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo