Karbanátky z tresky s kysaným zelím

Suroviny

500 g filetů z tresky
200 g kysaného zelí
1 menší mrkev
1 cibule
sůl
pepř
1 vejce
1 lžíce smetany
2 lžíce bramborového škrobu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety umeleme na masovém strojku.
    Zelí vymačkáme od přebytečné šťávy a nadrobno přesekáme. Očištěnou mrkev nastrouháme najemno.
    V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zelí s mrkví necháme asi 5 minut restovat, pak vypneme a necháme trochu zchladnout.

  2. K mletému rybímu masu přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zchladlé zelí s mrkví, lžíci smetany, vejce a bramborový škrob. Směs osolíme a opepříme.
    Vlhkýma rukama tvoříme karbanátky, dobře je zmáčkneme, aby držely pohromadě a zvolna usmažíme na oleji.

Poznámka od kuchařky

V původním receptu nebylo vejce, ale mně se zdálo, že bez něj by karbanátky tolik nedržely pohromadě, tak jsem ho přidala.

Zelí použijeme jen kysané, určitě ne naložené ve sladkokyselém nálevu.

Komentáře k receptu Karbanátky z tresky s kysaným zelím

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty z tresky treska recepty karbanatky zvttesky a zelím treska recept karbanátky recept recepty se zelím treska v zelí naložené karbanátky se zelím