Banánová zmrzlina s Lučinou
Připravit výbornou domácí zmrzlinu není tak složité, jak se na první pohled zdá. Z běžně dostupných surovin můžete vykouzlit sladkou smetanovou banánovou zmrzlinu, která vás v horkém létě příjemně osvěží.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 037 kJ / 2 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,48 g |
Tuky | 166,93 g |
Vláknina | 19,30 g |
Cholesterol | 509 mg |
Sodík | 559 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 176,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pudink připravíme podle návodu na obalu: do vhodné nádoby nalijeme smetanu. Obsah sáčku s pudinkem po částech sypeme do smetany a zároveň šleháme elektrickým ručním šlehačem 3 minuty při nejvyšších otáčkách.
Krok 2: Banány rozmačkáme vidličkou a společně s Lučinou, kefírem a kůrou je přidáme k pudinku.
Krok 3: Opět při nejvyšších otáčkách vše ušleháme do hladké konzistence. Podle potřeby můžeme přisladit a znovu prošlehat.
Krok 4: Hotovou směs nalijeme do uzavíratelné nádoby a dáme do mrazáku. Během mrazení 2-3krát stěrkou promícháme.
Krok 5: Směs můžeme nalít i do různých formiček a nechat zmrznout.
Krok 6: Zhruba 10 minut před podáváním vytáhneme z mrazáku, aby zmrzlina trochu povolila.
Zveřejněno 26. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánová zmrzlina s Lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6lxw
Moje poznámka
Banánová zmrzlina s Lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6lxw
Nejnovější recepty
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 13 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 21 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno 2. 9. 2025 06:00:02
Burek z rýžového papíru
Přidáno 2. 9. 2025 05:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 1 hodinou
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 11 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 11 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 11 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 11 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 11 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 12 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 12 hodinami
Suroviny:
banán,
lučina,
kefír,
smetana ke šlehání,
pudink vanilkový,
kůra citronová,
cukr moučkový
Komentáře (6)
Marie Svarcova: Maruško děkuji Ti