Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba s listem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly, pokud je třeba a z každého uděláme bochník. Krok 2: Na podsypané desce stolu třetinu délky (či šířky) bochníku rozválíme zcela do tenka, štětcem z ní pak smeteme mouku, okraje navlhčíme vodou a list přehneme přes bochník. Krok 3: Takto nachystaný bochníček necháme nakynout VZHŮRU NOHAMA (bochník leží na listu), před pečením obrátíme zpátky, žiletkou nařízneme a upečeme ve vyhřáté troubě.

Zveřejněno 9. 11. 2015

Poznámka autorky cathleen

Pekla jsem z kváskového těsta http://www.pekarnomanie.cz/denni-chleb/ , ale jistě půjde upéct i z těsta s drožídm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba s listem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RDXz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba s listem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RDXz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Hella (moderátorka): ó, Heli...ty víš, jak to ještě vyšperkovat!!! :yes::-8 A moc děkuji za pochvalu!

Teď na mě vykoukla tahle nádhera. Určitě musím zkusit! Udělám je maličké a naplním kostičkami uzeného masa!

chocolate: díky:-8
Jo - tyhle chleby jsou velice vhodné pro milovníky a olupovače prasklin :-D

To je krasna prace:yes:.

Pekla jsem znovu, tentokrát s listem javoru, přidávám fotku:-8
Špičky okrajů listu vypadají spáleně, ale nejsou - fotila jsem narychlo, v tmavém sílícím dešti a jen pár snímků, odjížděli jsme a jeden bochníček brali s sebou. Udělal radost:-)

:-O:yes: krása:-K

Taky zajímavá inspirace;-). Ivo, kam na ty nápady chodíš:-Dopravdu krása nesmírná:-p+:yes:

Děkuji :-8 Ano, tvarování je efektní - a když k tomu přičtete jeho jednoduchost, třeba také vyzkoušíte. Opravdu nemusí být jen z kváskem kynutého těsta. Zkuste jakékoliv vaše vyzkoušené, oblíbené chlebové;-)

Super :yes::yes:

ty si neskutočná...:yes:

Já se picnu, tohle je bezedná chlebova studnice nápadů a ja jí budu vždy obdivovat a vzhlizet k ní. Tenhle chleba je zas parádní a absolutně nepochybuju o jeho luxusní chuti. Navíc to efektní zpracování :yes::yes::yes:

Prekrasne je mas :-O Toto tvoje testo znam, casto ho pouzivam, jen nevim, jak "listovy chlebik" dopadne v mem provedeni :-/ Mas ho pekne vypeceny :yes:

Krásný podzimní chlebík.:yes:

Moc hezky si hraješ :yes::yes:

Tématické fráze:
tncz nova, recept na chléb javor, luxusní chleba, 45534, luxusní chléb, chleba

Suroviny:

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu