Omáčka z lahůdkové cibule a pesta z pažitky
Jednoduchá smetanová omáčka z pažitkového pesta skvěle doplní dušené nebo pečené maso a vařený brambor. Omáčka není nijak složitá na přípravu, postačí pouhá půlhodinka a můžete servírovat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 573 kJ / 2 049 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,42 g |
| Tuky | 203,81 g |
| Vláknina | 9,02 g |
| Cholesterol | 301 mg |
| Sodík | 2,09 g |
| Sůl | 5,25 g |
| Sacharidy | 34,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pesto rozmixujeme pažitku, olej, sůl a dva oloupané stroužky česneku.
Krok 2: Bílou i zelenou část cibulek drobně nakrájíme, zbylé stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 3: Do rozehřátého oleje s máslem dáme bílou část cibule, kterou restujeme do sklovata. Zasypeme moukou a restujeme do lehkého zrůžovění.
Krok 4: Zalijeme vývarem (nebo vodou), metličkou dobře prošleháme a slabým varem vaříme 10 minut.
Krok 5: Poté přidáme zelenou část cibule, česnek, pesto, pepř a sůl. Promícháme, naředíme smetanou na požadovanou hustotu a ještě 5 minut povaříme.
Krok 6: Omáčku podáváme s vařeným bramborem a dušeným či pečeným masem. Také se hodí sázená nebo ztracená vejce.
Zveřejněno 19. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z lahůdkové cibule a pesta z pažitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrDk
Moje poznámka
Omáčka z lahůdkové cibule a pesta z pažitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrDk
Nejnovější recepty
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 2 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 2 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pizza
veronika_straka před 17 minutami
Salát Coleslaw
ivanc před 38 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 45 minutami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 1 hodinou
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 1 hodinou
Cibulová polévka
AndreaRinger před 2 hodinami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 2 hodinami
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 2 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 2 hodinami
Suroviny:
cibulka lahůdková,
pažitka,
mouka hladká,
česnek,
vývar masový,
smetana ke šlehání,
pepř mletý,
sůl,
olej,
máslo,
pažitka,
olej,
sůl,
česnek
Komentáře (8)
Tomu krokování v postupu rozumím a snažím se to poctivě rozepisovat už hodně let.Uznávám,že tady jsem chybovala když jsem do jednoho kroku napsala rozmixování pesta a nakrájení surovin na omáčku.Nenapadlo mě to až tak dopodrobna rozepsat
Jen u toho kroku 2 a 3 mě zarazilo,že se tam objevil skoro stejný text:"Bílou i zelenou část cibule,"Bílou i zelenou část cibulky".
Děkuji za objasnění, opravení a i za to,že všem receptům ,vy,moderátorky,věnujete svůj volný čas
Co se týká dopsání oleje a kousku másla na restování, tys restovala na 1 lžíci oleje a 2 lžících másla, které jsou v Surovinách?
A z upravených surovin také nejsem moc chytrá.Proč je tam připsaný olej a 1 kousek másla.Nerozumím tomu