Kapří karbanátky z Rozkoše
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak skvěle hodí třeba bramborová kaše.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 001 kJ / 717 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,35 g |
Tuky | 25,08 g |
Vláknina | 4,58 g |
Cholesterol | 546 mg |
Sodík | 3,74 g |
Sůl | 9,23 g |
Sacharidy | 38,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vrchní díl hřbetu bez kůže nakrájíme na tenké plátky a najemno umeleme. Dáme do mísy, přidáme žloutky, sůl, hořčici, worcester, mletý pepř, hladkou mouku, strouhanku a najemno nakrájenou cibuli. Vše propracujeme až se nám směs nelepí na misku a drží pěkně pohromadě. Dáme do lednice chvíli odpočinout.
Krok 2: Ze směsi uděláme 6 bochánků, které promáčkneme na 1,5 cm placičky. Obalíme je v mouce, rozšlehaných bílcích a strouhance.
Krok 3: Karbanátky opečeme pomalu na oleji dozlatova a podáváme s bramborovou kaší, nebo brambory.
Zveřejněno 3. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří karbanátky z Rozkoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0RR
Moje poznámka
Kapří karbanátky z Rozkoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0RR
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 6 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 6 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 6 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaný losos s koprem a citronem
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové placičky
Issis před 1 hodinou
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 3 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 3 hodinami
Čínský okurkový salát
Marcela0123 před 3 hodinami
Tvarohovo-vajíčková pomazánka
Evicka18 před 4 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 4 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Maestra před 5 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky ovocné
Jerry2 před 6 hodinami
Makronky
zelenapampeliska před 6 hodinami
Hruškový koláč s ořechy, skořicí a drobenkou
vaclavagregrova před 7 hodinami
Suroviny:
maso,
žloutek,
hořčice plnotučná,
sůl,
koření na mleté maso,
omáčka worcesterová,
pepř mletý,
cibule,
strouhanka,
mouka hladká,
mouka hladká,
bílek,
strouhanka,
olej
Komentáře (11)
Synové kapra nemusí, Petr jen o vánocích, já tak ještě 1 - 2x v průběhu roku. Dokud žil přítel, tak jsme měli kapříka častěji, on ho měl rád a klidně snědl půlku k obědu. Pro něj jsem dělala v průběhu roku i rybí polévku, ale mně stačí jen na vánoce. Ještě vnuk měl rád kapra i polévku, ale už od loňska nechtěl nic. Karbanátky by si možná dal.