Základní hovězí vývar
Základní hovězí vývar je poctivá a sytá polévka, která tvoří základ mnoha tradičních jídel a zároveň skvěle zahřeje i posílí organismus. Díky dlouhému vaření masa, kostí a kořenové zeleniny získá vývar bohatou chuť, zlatavou barvu a jemné aroma.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 634 kJ / 630 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,33 g |
Tuky | 6,94 g |
Vláknina | 34,60 g |
Cholesterol | 165 mg |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 34,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso a kosti vložíme do pekáčku a nejprve asi 20 minut opečeme v troubě (ale není nutné).
Krok 2: Pak vše vložíme společně s očištěnou zeleninou, solí, kořením do hrnce a zalijeme studenou vodou.
Krok 3: Na malém plameni vaříme 3 hodiny.
Krok 4: Nakonec vývar scedíme, dosolíme a přidáme nasekané bylinky.
Zveřejněno 16. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Základní hovězí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LKYj
Moje poznámka
Základní hovězí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LKYj
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 2 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 6 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 11 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 1 hodinou
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 3 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 3 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 3 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 4 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 6 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 8 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Alenulle před 8 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
kost hovězí morková,
mrkev,
celer,
petržel,
pórek,
petrželka,
cibule,
pepř černý,
bobkový list,
koření nové koření,
libeček,
sůl,
voda
Komentáře (8)
***
Maso ani kosti už před vařením nepeču, protože chuť vývaru se z příjemné masové chuti posune spíše k chuti po přepálenému tuku