Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová rybí polévka

Rybí polévka nemusí být nutně z kapra a pouze na Vánoce. Smetanovou polévku z rybích filetů a krevet můžete připravit kdykoliv v průběhu roku. Příjemnou chuť jí dodá muškátový oříšek a rybí omáčka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 306 kJ /
790 kcal
Bílkoviny86,28 g
Tuky30,48 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 416 mg
Sodík 810 mg
Sůl2,04 g
Sacharidy36,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a dáme vařit. Po cca 5 minutách přidáme rybí filety. Krok 2: Když jsou maso a zelenina téměř měkké, zalijeme smetanou a přidáme pórek, nakrájený na nudličky. Společně vaříme dalších cca 5 minut. Krok 3: Ochutíme solí, pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a rybí omáčkou. Krok 4: Nakonec přidáme krevety, které už bývají předvařené, tak je stačí jen nechat přejít varem, aby neztvrdly.

TIP: Ryby v kuchyni

Zveřejněno 15. 1. 2024

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkYRD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkYRD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Nedusí se, ale vaří. Když se vaří v dostatečném množství vody, je to - myslím si - polévka. Rybí polévky v přímořských státech jsou - podle mých osobních zkušeností - vždy plné rybího masa a případně i jiných mořských živočichů.

:-)<3:yes:víc než jako polévka to vypadá jako dušená rybí směs, určitě by k tomu stačilo kousek pečiva a byla by výborná večeře:-K

Suroviny:
maso, krevety, mrkev, petržel, pórek, smetana na vaření, omáčka rybí, ořech muškátový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu