Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 465 kJ / 1 306 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,80 g |
| Tuky | 115,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 1,26 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 13,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Goudu nastrouháme na jemném struhadle.
Krok 2: Zalijeme ji smetanou, přidáme nasekanou pažitku a promícháme.
Krok 3: Pomazánku uložíme na noc do ledničky. Přes noc se smetana do sýra vsákne a pomazánka zhoustne.
Krok 4: Do pomazánky můžeme přidat i česnek.
Zveřejněno 10. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švýcarská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwK6
Moje poznámka
Švýcarská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwK6
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Suroviny:
sýr gouda,
smetana ke šlehání,
pažitka
Komentáře (10)
Eja57: Evi já dávám smetanu do nakrájených tvarůžků.Pomazánka hezky zhoustne
Moc se mi líbí ten trik, že sýr nasaje smetanu a pomazanka zhoustne.
Gouda je moje oblíbená, ale dovedu si představit i s čedarem a špetkou chilli vloček.
Super recept