Pražské koláče podle Mirky
Pražské koláče jsou klasická tradiční dobrota ke kávě či nedělní svačině. Nadýchaný bochánek sypaný bohatě sladkou drobenkou a plný jemného vanilkového krému láká k ochutnání už na první pohled.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 315 kJ / 7 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,81 g |
Tuky | 486,21 g |
Vláknina | 19,80 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 2,81 g |
Sůl | 7,06 g |
Sacharidy | 662,42 g |
Postup přípravy
Mléko vlijeme do hrnce (odebereme si trošku na rozmíchání škrobu). Do mléka přidáme vanilkový cukr, moučkový cukr, máslo a zahříváme až se máslo rozpustí. Pak vlijeme rozmíchaný škrob a svaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Necháme vychladnout, ale ne úplně ztuhnout a přidáme ušlehanou smetanu a už jen krátce prošleháme. Krok 5: Hotové upečené koláče necháme vychladnout na mřížce, pak rozkrojíme a naplníme krémem.
Zveřejněno 25. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pražské koláče podle Mirky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2jl3
Moje poznámka
Pražské koláče podle Mirky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2jl3
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 11 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 12 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 2 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 4 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 5 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 5 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 5 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 7 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 7 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
droždí,
mléko,
voda,
vejce,
majonéza,
cukr,
mouka hrubá,
máslo,
cukr moučkový,
mléko,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
škrob,
máslo,
smetana ke šlehání
Komentáře (7)
Veronika.Hrozna: Ale několik receptů tady už bylo.