Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravý snídaňový chlebík

Člověk, který začíná dbát na zdravý životní styl nebo chce zhubnout, v první řadě obvykle zamění bílé pečivo za to celozrnné. Celozrnné pečivo obsahuje totiž mnohem větší podíl vlákniny než to klasické bílé a zasytí tak na delší dobu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikolka882 Nikolka882

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min Bez doby kynutí těsta

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 617 kJ /
1 820 kcal
Bílkoviny49,79 g
Tuky14,03 g
Vláknina33,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,23 g
Sůl5,00 g
Sacharidy357,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme suché ingredience. Krok 2: V teplém (ne horkém) mléce rozpustíme droždí, sirup, přilijeme olej a vmícháme do sypké směsi. Krok 3: Ručně, nebo v robotu vypracujeme pružné těsto, které bude lehce lepivé, ale ne příliš tekuté. Při zvednutí z mísy musí držet tvar, nebo se alespoň odlepit od stran mísy. Pokud se nám těsto zdá hodně řídké, přisypeme trochu mouky, naopak pokud je tuhé, přidáme pár lžic vody. Krok 4: Těsto necháme zdvojnásobit objem a po vykynutí vyválíme do tvaru obdélníku, který srolujeme do ruličky a vložíme do formy vymazané kokosovým olejem, máslem či herou. Necháme kynout pod utěrkou dokud těsto "nevykoukne" z formy. Krok 5: Pečeme při 180 °C asi 45 minut, kontrolujeme, každá trouba peče jinak..

TIP: Jak uchovat chléb a pečivo co nejdéle čerstvé

Zveřejněno 7. 2. 2024

Poznámka autorky Nikolka882

Je výborný jen tak anebo s arašídovým máslem a banánem ke zdravé snídani

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdravý snídaňový chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKDw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdravý snídaňový chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKDw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Simona Skolakova: no buďto jste ranní ptáče ;-) anebo se dá zabalit do utěrky a sáčku, vydrží tak dobrý i několik dní. Taky se dá nakrájet a zamrazit, pak jen vzít dva plátky a ohřát v topinkovači. ;-)

Pěkný receptík,ale když snídaňový tak v kolik mám vstávat, aby byl k snídani:-D:-D:-D:-D

Suroviny:
mouka celozrnná, sůl, sirup, droždí čerstvé, mléko rostlinné, citron, skořice, rozinky, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu