Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí placičky se zeleninou z horkovzdušné fritézy

Obohaťte svůj jídelní lístek o kuřecí placičky se zeleninou, připravenou ve fritéze! Křehké kousky kuřecího masa se spojují s lahodnou zeleninou v jedinečném směsi chutí a křupavosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 27 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 12 min

27 min (15 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

6 placiček o průměru cca 7 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 445 kJ /
584 kcal
Bílkoviny66,12 g
Tuky26,57 g
Vláknina10,12 g
Cholesterol 171 mg
Sodík 820 mg
Sůl2,37 g
Sacharidy16,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z pečicího papíru vystřihneme kolečko o velikosti koše fritézy. Krok 2: Celer a mrkev nakrájíme na drobné kostičky. V troše polévky nebo vody je uvaříme na skus. Poté vybereme děrovanou lžící do mísy. Krok 3: Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na drobnější kousky a dáme do mísy. Přidáme worcester, sůl, pepř a solamyl, dobře promícháme. Lžící směs v míse rozdělíme na 6 hromádek. Krok 4: Do koše fritézy dáme připravený papír, na něj dáme 3 hromádky masové směsi a malinko je zmáčkneme do silnějších placiček. Krok 5: Koš zasuneme do fritézy, časovač nastavíme na 6 minut a teplotu na 170 °C. Krok 6: Po zaznění zvukového signálu placičky otočíme a opět na 170 °C necháme fritézu pracovat 6 minut. Krok 7: Placičky na talíři pokapeme máslem a posypeme cibulovou natí. Podáváme s pečivem nebo bramborovou kaší.

Zveřejněno 28. 2. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Používám kuřecí polévkovou směs, nebo kuřecí díly na polévku. Mrkev a celer můžeme rovnou vařit s masem v polévce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO7XO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO7XO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jaromira18: Jaruško velice děkuji za komentář i přidané hvězdičky:-*:-KPokud vyzkoušíš,budu ráda:-8

Marie Svarcova: Maruško,potěšila jsi mě,moc děkuji:-8:-K

:yes::yes: Drahuško máš to nádherně nafocený, musí to být moc dobré, ráda to udělám.:-K:-K:-K

:-)<3:yes::yes: Drahuško, vypadá to velmi dobře, pěkně napsaný postup i foto :-K

Suroviny:
maso kuřecí, celer, mrkev, cibule, omáčka worcesterová, solamyl, sůl, pepř mletý, máslo, cibulka lahůdková

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu