Zeleninový tian s kozím sýrem
Tian je další francouzská klasika, která se prosazuje i české kuchyni. Tuto barevnou zapečenou zeleninovou směs lze upravit na mnoho způsobů. Lze do něj přidat i různé druhy uzenin či sýra.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 163 kJ / 3 624 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,02 g |
Tuky | 355,91 g |
Vláknina | 10,68 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 156 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 34,36 g |
Postup přípravy
Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, nasekanými bylinkami, ořechy a utřeme v jednolitou hmotu. Krok 4: Malé zapékací misky vytřeme olejem a střídavě vyložíme plátky lilku a cukety a přehneme je přes okraje misek. Navršíme sýrovou hmotu a přetáhneme přes ni plátky zeleniny.
Uložíme do lednice ztuhnout. Krok 5: Rajčata pokrájíme na čtvrtiny, vyjmeme dužinu, takto připravené měsíčky rajčat pokrájíme na slabší proužky, dáme do misky a pokapeme olivovým olejem, malinko osolíme a opepříme, promícháme a necháme chvíli marinovat. Krok 6: Pak rajčata rozložíme na talíře a vyklopíme na ně misky. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 2. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový tian s kozím sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzO2
Moje poznámka
Zeleninový tian s kozím sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzO2
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 4 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 5 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 33 minutami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 1 hodinou
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 4 hodinami
Třená bublanina s třešněmi
Moanka před 5 hodinami
Pravý vepřový guláš
Tomas1976 před 5 hodinami
Brusinky z rybízu
Vlasti80 před 7 hodinami
Marmeláda z červeného rybízu
Vlasti80 před 8 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 9 hodinami
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 10 hodinami
Suroviny:
lilek,
cuketa,
sýr kozí,
smetana 33%,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
ořechy vlašské,
česnek,
olej olivový,
tymián,
rajče,
petrželka hladkolistá,
Komentáře (3)
Ovšem, upřesním, každý sýr, kromě kozího je u mě vítán