Zeleninový tian s kozím sýrem
Tian je další francouzská klasika, která se prosazuje i české kuchyni. Tuto barevnou zapečenou zeleninovou směs lze upravit na mnoho způsobů. Lze do něj přidat i různé druhy uzenin či sýra.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 163 kJ / 3 624 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,02 g |
| Tuky | 355,91 g |
| Vláknina | 10,68 g |
| Cholesterol | 585 mg |
| Sodík | 156 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 34,36 g |
Postup přípravy
Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, nasekanými bylinkami, ořechy a utřeme v jednolitou hmotu. Krok 4: Malé zapékací misky vytřeme olejem a střídavě vyložíme plátky lilku a cukety a přehneme je přes okraje misek. Navršíme sýrovou hmotu a přetáhneme přes ni plátky zeleniny.
Uložíme do lednice ztuhnout. Krok 5: Rajčata pokrájíme na čtvrtiny, vyjmeme dužinu, takto připravené měsíčky rajčat pokrájíme na slabší proužky, dáme do misky a pokapeme olivovým olejem, malinko osolíme a opepříme, promícháme a necháme chvíli marinovat. Krok 6: Pak rajčata rozložíme na talíře a vyklopíme na ně misky. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 2. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový tian s kozím sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzO2
Moje poznámka
Zeleninový tian s kozím sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzO2
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 1 hodinou
Likérové kávy
Přidáno před 6 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 5 minutami
Květáková polévka
tomstny před 14 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 30 minutami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 42 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 1 hodinou
Nejlepší langoše
LUCAH před 3 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 3 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 3 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 4 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 4 hodinami
Suroviny:
lilek,
cuketa,
sýr kozí,
smetana 33%,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
ořechy vlašské,
česnek,
olej olivový,
tymián,
rajče,
petrželka hladkolistá,
Komentáře (3)
Ovšem, upřesním, každý sýr, kromě kozího je u mě vítán