Sýrovo-bylinkové tyčky se smetanovým dipem
Bylinkové tyčky jsou větší a silnější, nevypékáme je zcela do křupava. Upečené tyčky jsou nadýchané, lákavě voní použitými bylinkami a sýrem, a když je podáte s ochuceným smetanovým dipem, zmizí ze stolu během krátké chvilky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 899 kJ / 2 605 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,55 g |
| Tuky | 62,80 g |
| Vláknina | 32,24 g |
| Cholesterol | 123 mg |
| Sodík | 638 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 408,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem a necháme 10-15 minut stát. Zatím třeba připravíme dip - smícháme zakysanku s rozetřeným česnekem a podle chuti osolíme.
Krok 2: K drožďové vodě přidáme zbytek všech surovin a uhněteme volnější těsto, které zakryjeme a necháme asi 30 minut kynout.
Krok 3: Hotové těsto prohněteme, na pomoučeném stole vyválíme plát na prst vysoký (hrubý), a rádlem ho rozkrájíme asi na cca 3 cm široké proužky. Každý pruh těsta při přenášení na plech s pečícím papírem v prstech zkroutíme jako při ždímání.
Krok 4: Všechny tyčky necháme na plechu 20-25 minut nakynout. Poté je potřeme vodou nebo trochou rozšlehaného vejce a upečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 12-18 minut, podle toho, jak moc mají být tyčky vypečené.
Krok 5: Na stůl spolu s tyčkami podáváme česnekový dip ze zakysané smetany. Dip můžeme připravit i z lehce osolené směsi zakysané smetany, strouhané nivy a rozetřeného stroužku česneku.
Zveřejněno 13. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sýrovo-bylinkové tyčky se smetanovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yRjY
Moje poznámka
Sýrovo-bylinkové tyčky se smetanovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yRjY
Nejnovější recepty
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 2 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 14 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 15 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 2 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 2 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 12 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 13 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 14 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 16 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 16 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 17 hodinami
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
sýr chedar,
droždí čerstvé,
sádlo,
sůl,
cukr,
pepř mletý,
česnek,
pažitka,
voda,
smetana zakysaná,
sůl,
česnek
Komentáře (3)