Jednoduché malinové řezy s krémem
Jednoduché malinové řezy s krémem jsou lahodným dezertem právě pro vás. Tato dokonalá kombinace křehkého piškotového těsta, svěžího ovocného jemného krému a kopečku šlehačky, je ideální pro každou příležitost.
Suroviny pro 1 plech
korpus na plech 34 x 34 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 288 kJ / 1 981 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 49,79 g | 
| Tuky | 145,94 g | 
| Vláknina | 2,40 g | 
| Cholesterol | 1,61 g | 
| Sodík | 901 mg | 
| Sůl | 2,05 g | 
| Sacharidy | 115,90 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení, lehce potřený pár kapkami oleje.
	Krok 2: Vejce předem vyndané z chladničky rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky dáme do šlehací mísy, přidáme sůl a šleháme. Když začnou houstnout přidáváme postupně cukr a ušleháme dotuha.
	Krok 3: Do našlehaných bílků postupně po jednom zašleháme žloutky. Nakonec přidáme prosetou mouku, olej a ručně metličkou promícháme. Vlijeme na připravený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 8-10 minut. Zkusíme špejlí, zda je upečeno.
	Krok 4: Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout a připravíme krém. Do šlehací mísy dáme všechny ingredience a vyšleháme hladký krém. Necháme 10 minut stát a zatím ušleháme smetanu k dokončení.
	Krok 5: Zchladlý korpus rozdělíme na poloviny a na jednu navrstvíme krém (ponecháme asi 4 lžíce). Přiklopíme druhou polovinou, rozetřeme na vrch ponechaný krém a necháme v chladu mírně ztuhnout.
	Krok 6: Poté nakrájíme řezy, dozdobíme preclíkem, šlehačkou a čerstvými malinami a posypeme drcenými malinami sušenými mrazem. Každý může dokončit a dozdobit dle své chuti a možností.
Zveřejněno 17. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jednoduché malinové řezy s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYkrQ
Moje poznámka
					
				
Jednoduché malinové řezy s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYkrQ
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 54 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							olej, 
						
						
							tvaroh, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sirup malinový, 
						
						
							džem malinový, 
						
						
							pudink bez vaření, 
						
						
							smetana, 
						
						
							maliny, 
						
						
							maliny, 
						
						
							čokoláda hořká
						
					
	
			
	
Komentáře (5)