

Čokoládovo-malinové řezy
Suroviny
- Na těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukru prášku
- 60 g kakaa
- 2 vejce
- 100 ml oleje
- 200-230 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- vanilkový extrakt
- Krém:
- 250 g tučného tvarohu
- 400 g zakysané smetany
- 4 lžíce cukru
- 1 smetana 36 %
- 1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker
- 200 g malin + cukr
- Dále:
- 1 hořká čokoláda
- 1 čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
Mléko, vejce, olej našleháme, přidáme vše ostatní a mícháme, až se vše krásně spojí.
Pečeme v pekáčku s pečícím papírem na 170 ° přibližně 15-20 min.
Je potřeba udělat test špejlí.Maliny rozvaříme s cukrem (množství je individuální) do tekutější podoby a přepasírujeme přes hustší síto.
Tvaroh, smetanu a cukr dobře umícháme na hladký krém (já v robotu) a vmícháme tuhou šlehačku (malé množství necháme na konečné zdobení) a přidáme malinový rozvar.
Želatinový ztužovač rozpustíme dle návodu na obale, přidáme do krému a krátce ještě promícháme.
Z upečeného, vychladlého korpusu odřízneme z boku po celé délce tak 4-5 cm široký pruh (takový hranolek) a zbývající část rozřízneme na dva pláty.
Na jeden plát rozetřeme část krému, na to položíme hranolek a zbytkem krému vyplníme místa kolem a vrch urovnáme do hladka.
Překryjeme druhým plátem a dáme do lednice ztuhnout.Z čokolády škrabkou uděláme pár hoblinek na ozdobu.
Polevu rozpustíme v horké vodě a natřeme ji na ztuhlý moučník, posypeme čokoládovými hoblinkami.
Nakrájíme na řezy a libovolně dozdobíme .
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čokoládovo-malinové řezy
-
Vždyť píšu ,že jsem to zkusil dát více ztužovače (asi sáček a půl) a už se to nedalo jíst bylo to jako "kašovitá hmota bez chuti" a nechal jsem to taky v lednici přes noc. No a tvaroh jsem koupil ve vaničce a byl tuhý do té doby než jsem ho spojil se zakysanou smetanou potom tekl jako kaše a už se to vezlo až do konce. A následně to vše spapala popelnice.
-
gillan63: To mne mrzí, že se nepovedlo
Nevím, čím to bylo, moc řídký tvaroh? Nebo nekvalitní smetana? Nevím. Pravda je, že asi by se nic nepokazilo dát tam o trochu více ztužovače. Na obale píší, že je tak na 700 g. Já tento krém dělám často s malými obměnami a nikdy se ještě nestalo, že by tekl. Také je potřeba to nechat pořádně uležet, já většinou nechávám přes noc.
-
Nojono ... nepovedlo se. Hodil jsem to celé do popelnice. Dal jsem více té želatiny a už to bylo hnusný.
-
gillan63: Na toto množství hmoty by mělo být ztužovače Dr.Oetker alespoň 1 1/2 sáčku, jeden se používá na cca 600 až 700 g hmoty. Kromě toho už se mi taky stalo, že se mi "nechytl" a dort ztuhl jenom zčásti.
-
Tak mi to nedalo a zkusil jsem to ... a výsledek ? Dělal jsem přesně postup do puntíku a mám to v lednici a plave to ! Je to tekutá kaše. To bych tam musel dát 3 ty ztužovače a ještě by to možná nestačilo. Ale jinak díky, alespoň jsem to zkusil.
-
Dobrý den. Chci se zeptat medanek : Co je to střední plech ? Já myslím, že na velikosti plechu docela záleží , jelikož se mi už stalo, že jsem vzal plech podle sebe jelikož u receptu nebyla právě psána velikost plechu a já nalil těsto jen do polovic plechu a neodhadl jsem to a druhou polovinu jsem měl suchou a kdybych ho rozetřel násilím, tak by těsto mělo asi 1 mm. Takže jsem ho musel vylít a použít menší plech, ale tomu se dá předejít právě změřením dna plechu toho, kdo už to dělal. Pro začátečníky je tato důležitá informace k nezaplacení. Díky.
-
zdenka.s: Zdenko, krájím normálním ostrým nožem, který namočím do horké vody a po ukrojení otřu a znovu do horké vody. Nejlépe je mít dva nože a střídat, aby se nemuselo čekat, než se zahřeje. A co se týká plechu, mám takový střední, ale je to vlastně jedno, stejně se překrojí na 2 pláty a výška zákusku je libovolná , stejně tak u krému není přesně určeno kolik ho tam dáme.
A moc děkuji -
medanek : nezlobte se ,ale tohle nemůže být opravdové
taková nádhera
do jak velkého pekáčku to je,mám poloviční z velkého, klasického plechu,nebude korpus moc vysoký ? A ještě se zeptám : jak a čím krájíte ,že to máte tak hladké. Děkuji -
casino: Tak jak píši před rozkrojením, odkrojím kousek kraje z upečeného hotového korpusu ( libovolnou šířku) zbytek rozkrojím na dva pláty. První natřu trochou krému, položím odkrojený pruh a doplním krémem okolo i nad a na to druhý plát. A děkuji
-
maris: Děkuji
-
Krásná prezentace
-
casino: medanek momentálně neodpoví. Zažila velmi vážnou zdravotní komplikaci .....
-
Řezy máte nádherně provedené
Jsou jen tak na sebe poskládané (jak píšete) a po vychlazení po délce oříznuté a příčně nakrájené, nebo dělané v kapslu (rámečku) a posléze krájené jenom napříč? -
Masula: Děkuji, ano chutnaly
-
Ivace64: Děkuji Ivi