Vohrnoušky
Když uvidíte upečené vohrnoušky, hned vás zaujmou vzhledem. Čtvercovým tvarem buchtiček i tím, že z nich vykukuje náplň. Hned tak víte, nač se můžete těšit. Vohrnoušky se tvarují velmi snadno a dobře, povedou se určitě každému.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 266 kJ / 3 649 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,26 g |
Tuky | 98,67 g |
Vláknina | 16,04 g |
Cholesterol | 586 mg |
Sodík | 674 mg |
Sůl | 1,54 g |
Sacharidy | 560,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto vložíme do formy pekárny (v pořadí tekuté, suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.
Krok 2: Připravíme náplň. Tvaroh osladíme, promícháme s vejcem a přidáme pudink Creme Ole (pokud je náplň řidší) nebo několik lžic mléka (u tvarohu z kostky, kdy bývá náplň velmi hustá).
Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na 20 kousků, které naplníme podle foto postupu. Těsto je příjmně tvárné, nelepivé. Náplň každé buchtičky korunujeme několika kousky ovoce.
Krok 4: Jednotlivé kousky naskládáme do sádlem vymazaného pekáče (klasický, velký pekáč s dvěma uchy) nebo plechu, kde ale nepokryjí celou plochu. Ukládáme je vedle sebe, volně, nezapomeneme mezi jednotlivými kousky potírat sádlem, jako u českých (Honzových) buchet.
Krok 5: Vohrnoušky necháme nakynout (20-40 minut), okraje svrchu jim potřeme rozpuštěným sádlem a upečeme ve vyhřáté troubě (190 °C / 25-30 minut).
Krok 6: Hotové pocukrujeme a podáváme.
Zveřejněno 21. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vohrnoušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8NK
Moje poznámka
Vohrnoušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8NK
Nejnovější recepty
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno 4. 8. 2025 16:57:15
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z jogurtu
EvaCh před 26 minutami
Afrika řezy
dadmilka před 1 hodinou
Cuketová pochoutka
marunda před 1 hodinou
Vdolečky
gabrielamachova23 před 2 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 2 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 4 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 5 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Irena1984 před 5 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
VeruHat před 6 hodinami
Americké okurky
Ala17 před 8 hodinami
Suroviny:
voda,
žloutek,
sádlo,
rum,
cukr,
kůra citronová,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
tvaroh,
vejce,
cukr,
créme olé,
ostružiny,
sádlo
Komentáře (5)