Krůtí biskupy s okurkovo smetanovou omáčkou

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 2 hodiny 4-6 porcí Drůbeží maso 14 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

4 ks chlazených krůtích biskupů
1/4 másla
1 kostka zlatého slepičího bujonu
200 g zakysané smetany
200 g bílého jogurtu - Activia bifidus essensis
4 sterilované okurky - Corničonky pikantní
hotová jíška na zahuštění
voda
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Chlazené krůtí biskupy řádně očistíme. Této operaci je třeba věnovat patřičnou pozornost, takže nám zabere dosti času. (já jsem pouzdra brků vytahoval pinzetou, a pokud to nešlo, tak jsem si pomáhal rozříznutím nožem). Pokud tak neučiníme, mohli bychom celé jídlo znehodnotit.

  2. Umyté a řádně očištěné biskupy rozkrojíme na dvě poloviny (pomůžeme si pevným nožem a paličkou na maso). Do tlakového hrnce dáme minimální - nutné množství vody, čtvrtku másla a slepičí bujón. V uzavřeném tlakovém hrnci dusíme jednu hodinu. Pak maso vyndáme z hrnce a odložíme stranou.

  3. Do tuku se zbytkem vody vmícháme postupně zakyslou smetanu a jogurt, zahustíme hotovou jíškou a podle potřeby doplníme vodu (k poměrně velkému množství tuku je potřeba přidat přiměřeně vody, aby se tuk spojil). Podle potřeby dosolíme, trochu opepříme a nakonec vmícháme nadrobno nastrouhané Corničonky.

  4. Hotovou omáčku můžeme našlehat ponorným mixem. Biskupy, které jsme odložili do hrnce, teď přelijeme hotovou omáčkou a necháme natáhnout a smíchat všechny chutě. Jako příloha by se mohly hodit vařené brambory, nebo houskový knedlík.

Poznámka

Sice chápu, že mnoho čtenářek udělá fůůůůj a blééééé, ale tento sortiment byl běžně v prodeji. Tak na co asi? Co už s tím? Možná pro psy? Jenže já jsem si fakt pochutnal. http://clupmi.blog.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí biskupy s okurkovo smetanovou omáčkou

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Dalibor: Díky za komentář, doplnění informací a za podporu, že se to dá jíst. :-p

    Odpovědět

  • Dalibor Dalibor(neregistrovaný)

    Výborné. Vařit jsem to nechal hodinu, nevadilo to. Biskupy normálně prodávají v řeznictví, 95 kč za 1 kg. Jsou vyčištěné, jen omýt a šup do hrnce. Ňam.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Díky všem za komentáře. Někdo by to měl vyzkoušet a provést tak verifikaci validity (ověření pravdivost) a přidat mi tam foto.:-Khttp://miric.unas.cz/

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    S tím hodinovým dušením nevím, už si to nepamatuju, ale jak jsem to tehdy hned zapsal, tak jsem to teď jen zkopíroval sem. Tučné jídlo to je, fakt to není pro žádné dietaře, ale spíš pro horníka co vyfaral ze šachty a přišel ze šichty dom. :-):-D:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak to je zase něco;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    :-D:-D:-D No já nevím,ale biskupy jsou hodně tučné a kor krůtí a kysaná smetana taky a máslo...No ,nemůžu posuzovat,dokud jsem nezkusila.Ale takto dlouho je vařit v PATLAKU,tak by byla z toho kaše.:-)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    hmm,biskupy miluju,:yes:+2:yes:ale jen nemám tlakáč,nestačilo by to jen dusit třeba v parním hrnci nebo to upéct...:-?
    ukládám :-K:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hm, toho času jsem si nevšimla, na tlakáč a krůtí se mi to zdá taky hodně.....

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-ORecept to není špatný;-)ale s minimálním množstvím vody tj 1,5dl vody a hodinu v tlakáči:-O:yes:I kdyby té vody bylo víc,tak za hoďku ty biskupy budou na maděru:-Sneví,nevím-nevloudila se ti tam do času nějaká chybka:-*

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Cenu bych klidně uvedl i sem, jenže si ji nepamatuji. Bylo to už dýl.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Můžu se zeptat na cenu? Když tak ji písni do SZ, kdybys ji nechtěl dávat sem, já jen pro porovnání

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Právě, že u nás v řeznictví to měli v misce ve vitríně už nachystané i s cenou. Kde to vzali, proč to vzali a jestli to mimo mně vůbec někdo koupil, to nevím?:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    clupmi, což o to, je to určitě dobré:yes::yes: - ale nevím,co mi provede řezník, až mu řeknu o hlavní surovinu, i když on teda pro zákazníky nemožné dělá ihned, zázraky do tří dnů :-D:-D

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    Nooo Retigová by z tebe měla radost:yes::-D

    Odpovědět

Tématické fráze: kureci biskup corničonky kuřecí biskupy slepičí biskup biskup co je biskup krutibiskup corničonka biskup maso drůběží biskup pečený krutí biskup biskup jídlo co je drůbeží biskup biskup u drůbeže prdel- biskup biskup u kurete biskup z kurete biskup u kouhuta prdel biskup jidlo biskup

Zapomněl/a jsem heslo