

Hovězí na smetaně
Suroviny 4 porce
- Zadní hovězí
- 2 lžíce másla
- 2 velké cibule
- 2 skleničky Halali
- 2 smetany na vaření
- cukr nebo
- ocet na dochucení
- světlá jíška
Postup přípravy receptu
Maso osolíme z obou stran.
Do hrnce s rozpáleným máslem si necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky.
Pak přidáme maso a necháme zatáhnout. K tomu všemu přidáme zeleninu Halali a cca 15 minut necháme podusit. Po 15 minutách podlijeme vodou a necháme vařit cca 1,5 hod (celou dobu kontrolujeme a podléváme).
Až je masíčko měkké tak vytáhneme a omáčku dochutíme podle sebe.
Rozmixujeme, přidáme smetanu, kterou necháme povařit a zahustíme světlou jíškou.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem zvolila bramborový a houskový knedlík.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí na smetaně
-
Anna Kocikova: Děkujííí
Fotečky nevadí, vypadá to výborně
-
Estulinko,dělávám téměř totožně,jen místo zadního používám kližku vcelku a nezahušťuji jíškou.Rozmíchám trochu hladké mouky ve smetaně,přiliju k rozmixované šťávě se zeleninou a nechám cca 15minut slabým varem provařit
Maso nesolím,halali je hodně slané
Dnes jsem opět uvařila,tak jestli Ti to nebude vadit,přidávám fotky a samozřejmě+2bodík -
Alexiss:
to jsou mi věci! Nejdřív zmizí fotka a pak je ze svíčkové hovězí na smetaně a fotka je zase ta od svíčkové
to už je ubohost
-
XXX:nezmizí,ale náhle už to není svíčková
-
XXX:nechaj to tak...možno to pozitívne myslenie pomôže...
-
XXX: tak sa modli intenzívnejšie, prosím! Je toho veľmi zapotreby!
-
magdalenka:
to si piš! A podívej, jak to pomohlo, už zmizela fotka.... třeba za chvíli zmizí i tento "recept"
-
XXX: modlíš sa?
-
Ježíši.......
-
Udělat dobrou svíčkovou je trochu umění.Esterko, mrkni se na vyhledávač