Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Svítek je v dnešní době možná spíše opomíjenou vložkou do polévky. Perfektně se hodí do hlavně do vývarů a jeho variant je opravdu mnoho. Na jaře jej můžete připravit s čerstvým medvědím česnekem.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 360 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,38 g |
Tuky | 13,61 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 32,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutek od bílku a žloutek dáme do misky. Přilijeme k němu mléko, rozšleháme, osolíme, přisypeme mouku, parmezán a našleháme metličkou těstíčko.
Krok 2: Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a promícháme s těstíčkem. Nakonec přidáme jemně nakrájený medvědí česnek.
Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej (ne úplně rozpálit) a rozetřeme opatrně těstíčko. Opečeme z obou stran dozlatova.
Krok 4: Vychladlý svítek nakrájíme na kostičky (nebo proužky, jak kdo má rád). Do talířů jej vkládáme těsně před podáváním a zaléváme polévkou.
Krok 5: Svítek se hodí do všech vývarových polévek. Já jsem ho použila do pomalu taženého kuřecího vývaru a do misek jsem přidala i nakrájené maso.
Zveřejněno 18. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQpK
Moje poznámka
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQpK
Nejnovější recepty
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 1 hodinou
Bylinkové pesto
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno 6. 5. 2025 10:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 2 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 2 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 2 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 2 hodinami
Carbonara špagety
Moanka před 2 hodinami
Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem
Moanka před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Moanka před 2 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Moanka před 2 hodinami
Jednohubky na párty
Moanka před 2 hodinami
Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Moanka před 2 hodinami
Suroviny:
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
sýr parmazán strouhaný,
česnek mědvědí,
sůl,
pepř bílý mletý,
olej
Komentáře (7)