Koláčky z Vacenovic
Upečte s námi lahodné a jemné koláče, plné tvarohové náplně! Těsto je díky použitému tuku úplně hedvábné a projeví se to i na hotových koláčích. V den pečení mají božskou chuť, a stejně výborné jsou i další dva dny - pokud je rodina nesní dříve.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 037 kJ / 6 940 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,02 g |
Tuky | 391,12 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 1,77 g |
Sodík | 478 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 692,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčky z Vacenovic
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzRA
Moje poznámka
Koláčky z Vacenovic
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzRA
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 1 hodinou
Kuře na zelí
kimlo před 1 hodinou
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 2 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 14 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
žloutek,
olej,
máslo,
cukr krystal,
sůl,
droždí čerstvé,
tvaroh kostka,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
kůra citronová,
rozinky,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
kůra citronová,
mouka polohrubá
Komentáře (23)
Takže drobenku si babi vytvaruje do válečku, nakrájí na jednotlivé kousky (0,5-1 cm) a rozplácne dlaní do kolečka, nechá pár minut prosušit a pak tlačí přes kráječ na brambory, aby z toho byly čtverečky. Ideálně na plech nebo na utěrku a nechat dosušit
Tak, snad jsem si to dobře zapamatovala
magdalenka: veronika_straka: Tak to mě taky zajímá, o jakou drobenku se jedná.
Hlučínské koláče
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Doufám, že koláčky někdo ze zdejších uživatelů vyzkouší a jejich kvalitu potvrdí i tady