Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláčky z Vacenovic

Upečte s námi lahodné a jemné koláče, plné tvarohové náplně! Těsto je díky použitému tuku úplně hedvábné a projeví se to i na hotových koláčích. V den pečení mají božskou chuť, a stejně výborné jsou i další dva dny - pokud je rodina nesní dříve.

Hodnocení receptu je 5,0 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min - bez dob kynutí

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, - bez dob kynutí)

12. 3. 2024 11:44

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie29 037 kJ / 6 940 kcal
Bílkoviny154,02 g
Tuky391,12 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 1,77 g
Sodík 478 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy692,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

2. 4. 2024 08:10

AniCiz: to mám radost :-) díky za zprávu i nápad s posýpkou :-!<3

AniCiz

29. 3. 2024 19:17

Koláčky jsou opravdu luxusní,těsto i nádivku jsem dělala přesně,a posýpku jsem dala z receptu od casina ,,Hlučínské koláče"..výsledek- dokonalý..Nemám ráda,když se posýpka drolí všude ;-):-K:-K:-K

cathleen cathleen

18. 3. 2024 11:07

EvaSk: to je milé, děkuji vám :-) :-K

Merylas Merylas (moderátorka)

18. 3. 2024 10:25

veronika_straka: Díky za upřesnění, zajímavý a pro mě neznámý postup. :-*:-K

Konečně jsem se dostala ke zdroji (babi z Kostic u Břeclavi) a k odpovědi :-8
Takže drobenku si babi vytvaruje do válečku, nakrájí na jednotlivé kousky (0,5-1 cm) a rozplácne dlaní do kolečka, nechá pár minut prosušit a pak tlačí přes kráječ na brambory, aby z toho byly čtverečky. Ideálně na plech nebo na utěrku a nechat dosušit :-8 často ji dělá z větší dávky do zásoby a zbylou dává do mrazáku… nám teda chutná i samotná mimochodem, ani ty kouáčíčky nepotreba.
Tak, snad jsem si to dobře zapamatovala :-D:-K

EvaSk

17. 3. 2024 14:28

Potvrzuji, že jsou vynikající. Naše sousedka je z Ratíškovic, díky ní tento recept znám už bezmála čtyřicet let a vždy mají veliký úspěch. Tady, ve východních Čechách, se takhle (ve stylu “buchtička”) koláčky nedělají. Tady pěkně z těsta kulička, vytlačit důlek atd. A to zas prý z domova neumí sousedka z Ratíškovic.

cathleen cathleen

15. 3. 2024 16:08

Merylas: přesně na tuhle casinovuu jsem si vzpomněla, když to Veronika napsala! :yes:

magdalenka magdalenka

14. 3. 2024 17:49

Merylas: 4 km od Hodonína na slovenskej strane sa na svadby stále pečú také "jednohubky". Ale ako tie minikocky vyrábajú na koláčky, to netuším.:-8

Merylas Merylas (moderátorka)

14. 3. 2024 16:38

cathleen: U nás se malinké koláčky taky nikdy nedělaly. Nějak to tady nebylo zvykem. :-):-K

Merylas Merylas (moderátorka)

14. 3. 2024 16:34

Ivi, jsou prostě k nakousnutí. :-*:yes:
magdalenka: veronika_straka: Tak to mě taky zajímá, o jakou drobenku se jedná. <3 Já znám jen jednu netradiční a to je tato:

magdalenka magdalenka

14. 3. 2024 16:29

veronika_straka: mna by zaujímal bližší postup, ako drobenku "nakrájam" tým sitkom na zemiaky. S takou drobenkou som sa stretla na jednej svadbe, obdivovala som tam minikoláčky. Bolo to na slovenskej strane rieky Moravy

cathleen cathleen

14. 3. 2024 13:04

veronika_straka: :-O to tedy koukám :-D paráda! My na drobounké koláče neměly trpělivost, strávníci křičeli za zadkem, jak se nemohli dočkat... A ta vychytávka s drobenkou je parádní! Snad ji nezapomenu.

Troufám si tvrdit, že naše babička (Podluží, prakticky hranice SK a A) dělá snad totožné, jen v drobnější verzi, takové ty na dvě kousnutí :-D akorát drobenka se u nás dělá na čtverečky pomocí krájecího sítka na brambory a pak se koláčky omočí ve vejci a namočí do drobenky, položí na plech - to byla vždycky moja práca jako děcka :-D a fakt, nejlepší jsou čerstvé, ale občas je hodíme i na mrazák a zachovají si svoji chuť a vláčnost :-8

cathleen cathleen

14. 3. 2024 08:50

Marie Svarcova, Anna Kocikova: děkuji vám, dámy! :-* Věř mi, Maruško, že bych si nad talířkem s těmito koláčky na dort nebo jiný zákusek určitě nevzpomněla! :-D
Doufám, že koláčky někdo ze zdejších uživatelů vyzkouší a jejich kvalitu potvrdí i tady :-8 Pravda, nejsou bezpracné, ale pak....hmmmm:-!

cathleen cathleen

14. 3. 2024 08:40

Mmelinda: jsem ráda za potvrzení, děkuju :-K Můžu se zeptat, odkud přibližně jste, také jižní Morava?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, mléko, žloutek, olej, máslo, cukr krystal, sůl, droždí čerstvé, tvaroh kostka, máslo, vejce, cukr vanilkový, pudink vanilkový, cukr moučkový, kůra citronová, rozinky, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, kůra citronová, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Koláčky z Vacenovic

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNzRA