Bábovka ze šesti vajec
Připravte na neděli luxusní bábovku z šesti vajec. Podle našeho receptu nešlápnete vedle - je opravdu podrobný a bábovka se povede i těm, kdo tolik zkušeností v kuchyni nemají.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 310 kJ / 4 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,93 g |
Tuky | 218,56 g |
Vláknina | 9,30 g |
Cholesterol | 2,08 g |
Sodík | 804 mg |
Sůl | 2,42 g |
Sacharidy | 561,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo vyjmeme z lednice, nakrájíme do mísy na kousky a dáme stranou povolit. Předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 2: Mouku odvážíme, prosijeme jemným sítem do jiné misky a zamícháme do ní prášek do pečiva.
Krok 3: V kastrůlku nebo mikrovlnce si mírně ohřejeme mléko. Cukr prosijeme do mísy s máslem. Bábovkovou formu vytřeme trochou másla a vysypeme strouhankou nebo kokosem.
Krok 4: Každé vajíčko si zvlášť rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Bílek pak po jednom dáváme do vyšší nádoby na šlehání.
Krok 5: Pomocí ručního šlehače vyšleháme cukr s máslem až do pěny a pak postupně přidáváme po jednom žloutku. Důležité je nespěchat. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko.
Krok 6: Čistými šlehacími metličkami vyšleháme všechny bílky do pěny. Ihned opatrně vařečkou vmícháme do směsi, snažíme se těsto nadzvedávat nad bílkový sníh. Těsto nemusí být zcela promíchané, důležité je nerozbít sníh z bílků.
Krok 7: Pokud chceme prostřední vrstvu bábovky trochu barevně i chuťově odlišit, odebereme nyní asi čtvrtinu těsta a v jiné misce ji opatrně smícháme s prosátým kakaem. Tuto část pak dáme do formy na polovinu zbylého těsta.
Krok 8: Těsto nalijeme do bábovky, mělo by být pod okrajem. Dáme do trouby asi na 30 minut. Poté posledních 10 minut kontrolujeme špejlí zda je vevnitř upečená. Špejle musí být po vyjmutí suchá.
Krok 9: Po vytáhnutí z trouby a vychladnutí bábovku překlopíme na talíř. Můžeme ozdobit například čokoládou (ganache) nebo jen nakrájet a podávat. Dobrou chuť.
Zveřejněno 20. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka ze šesti vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73XWw
Moje poznámka
Bábovka ze šesti vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73XWw
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 14 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 15 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 1 hodinou
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 1 hodinou
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 1 hodinou
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 2 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 3 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 3 hodinami
Suroviny:
vejce,
máslo,
mouka,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
mléko,
kakao,
máslo,
strouhanka
Komentáře (4)