Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Chřest je nejlepší v období sklizně. Využijte tuto krátkou dobu a připravte ho na páře s holandskou omáčkou a pečenými plátky šunky. Jemný chřest s dobře ochucenou omáčkou se hodí podávat s opečenými plátky brambor, nebo i s bagetkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 563 kJ / 1 569 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,54 g |
Tuky | 157,16 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 90 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 13,65 g |
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme trochu vody, vložíme pařáček a chřest uvaříme na skus na páře. Krok 2: Omáčku připravujeme v mikrovlnné troubě.
Nejprve rozpustíme máslo. V míse vhodné do mikrovlnné trouby našleháme žloutky s vínem (vodou) a postupně přidáváme vlažné máslo.
Směs vaříme v MT na 500 W 1 minutu. Promícháme a vaříme ještě další 1 minutu.
Hotovou omáčku prošleháme, ochutíme citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým bílým pepřem. Krok 3: Plátky šunky opečeme na pánvi na lžíci přepuštěného másla. Krok 4: Chřest a šunku rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a doplníme libovolnou přílohou. Hodí se pečené plátky brambor, ale lze jen s bagetkou.
Zveřejněno 25. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQgl
Moje poznámka
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQgl
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 6 hodinami
Krenex
dragomirac před 8 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 8 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 8 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 8 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 9 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 9 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 10 hodinami
Suroviny:
chřest zelený,
šunka od kosti,
ghee,
máslo,
žloutek,
víno bílé,
šťáva citronová,
sůl,
pepř bílý mletý
Komentáře (5)