Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Sezóna jablek se chýlí ke konci a je potřeba je zpracovat. Zkuste tento výborný nedělní dezert. Na tmavém nízkém korpusu je osvěžující náplň doplněná lehkým, mírně sladkým krémem. Kdo má rád víc sladké, může do krému přidat cukr.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 972 kJ / 2 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,80 g |
Tuky | 112,53 g |
Vláknina | 25,30 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 782 mg |
Sůl | 2,03 g |
Sacharidy | 291,20 g |
Postup přípravy
Vejce rozdělíme, žloutky dáme do misky a z bílků se špetkou soli ve šlehací míse šleháme sníh. Jakmile sníh začne houstnout přidáme cukr a došleháme dotuha. Poté postupně zašleháme žloutky. Krok 2: Promícháme prosátou mouku se solamylem, kakaem a práškem a zlehka vmícháme do ušlehaných vajec. Navrstvíme na připravený plech, urovnáme a dáme péct. Po 5 minutách snížíme teplotu o 10 °C a dopečeme 8-10 minut (podle vlastní trouby). Necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 3: Zatímco se pekl a chladl korpus pokrájíme na plátky oloupaná, vyjadřincovaná jablka.
Ta dáme do hrnce, přidáme 250 ml vody, cukr dle kyselosti jablek (nebo chuti) a dusíme doměkka. Rozmícháme pudink ve zbylých 150 ml vody a s jablky povaříme do zhoustnutí. Krok 4: Do vlahé jablečné směsi přidáme rybíz a navrstvíme směs na korpus, uhladíme a necháme zcela vychladnout. Zatím dáme do šlehací mísy tvaroh, šlehačku, pudink bez vaření (obsahuje cukr) a měkké máslo. Krok 5: Vše ušleháme do hustého, hladkého krému, necháme 10 minut ustát a poté navrstvíme na jablečnou směs. Vršek můžeme posypat strouhanou čokoládou nebo jen kakaem nebo sekanými ořechy. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme řezy.
Zveřejněno 12. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M81gR
Moje poznámka
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M81gR
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 2 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 2 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 3 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 15 minutami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 39 minutami
Dušená mrkev
Tajemnost před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
oligarda před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 2 hodinami
Dýňová polévka
BublinaF před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Gothaj před 3 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr krupice,
mouka hladká,
solamyl,
kakao,
kypřící prášek,
jablko,
voda,
cukr,
pudink vanilkový,
rybíz,
tvaroh ve vaničce,
smetana ke šlehání,
pudink bez vaření,
máslo,
ořechy
Komentáře (5)