Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Sezóna jablek se chýlí ke konci a je potřeba je zpracovat. Zkuste tento výborný nedělní dezert. Na tmavém nízkém korpusu je osvěžující náplň doplněná lehkým, mírně sladkým krémem. Kdo má rád víc sladké, může do krému přidat cukr.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 972 kJ / 2 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,80 g |
Tuky | 112,53 g |
Vláknina | 25,30 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 782 mg |
Sůl | 2,03 g |
Sacharidy | 291,20 g |
Postup přípravy
Vejce rozdělíme, žloutky dáme do misky a z bílků se špetkou soli ve šlehací míse šleháme sníh. Jakmile sníh začne houstnout přidáme cukr a došleháme dotuha. Poté postupně zašleháme žloutky. Krok 2: Promícháme prosátou mouku se solamylem, kakaem a práškem a zlehka vmícháme do ušlehaných vajec. Navrstvíme na připravený plech, urovnáme a dáme péct. Po 5 minutách snížíme teplotu o 10 °C a dopečeme 8-10 minut (podle vlastní trouby). Necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 3: Zatímco se pekl a chladl korpus pokrájíme na plátky oloupaná, vyjadřincovaná jablka.
Ta dáme do hrnce, přidáme 250 ml vody, cukr dle kyselosti jablek (nebo chuti) a dusíme doměkka. Rozmícháme pudink ve zbylých 150 ml vody a s jablky povaříme do zhoustnutí. Krok 4: Do vlahé jablečné směsi přidáme rybíz a navrstvíme směs na korpus, uhladíme a necháme zcela vychladnout. Zatím dáme do šlehací mísy tvaroh, šlehačku, pudink bez vaření (obsahuje cukr) a měkké máslo. Krok 5: Vše ušleháme do hustého, hladkého krému, necháme 10 minut ustát a poté navrstvíme na jablečnou směs. Vršek můžeme posypat strouhanou čokoládou nebo jen kakaem nebo sekanými ořechy. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme řezy.
Zveřejněno 12. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M81gR
Moje poznámka
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M81gR
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 3 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 1 hodinou
Kuřecí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 2 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 3 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 3 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 4 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 4 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr krupice,
mouka hladká,
solamyl,
kakao,
kypřící prášek,
jablko,
voda,
cukr,
pudink vanilkový,
rybíz,
tvaroh ve vaničce,
smetana ke šlehání,
pudink bez vaření,
máslo,
ořechy
Komentáře (5)