Kuřecí kousky s bazalkou a tymiánem

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Doba přípravy: 30 min. 4 porce Drůbeží maso 26 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsa nebo 1 vykostěné kuře
1 cibule
1/2 pórku
3 stroužky česneku
1 rajče
sůl
pepř
2 lžíce kečupu
3 lžíce tatarky
1 lžíce dijonské hořčice
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1-2 lžičky sušené bazalky
olej na pánev
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.

  2. V pánvi rozehřejeme olej /asi 3 pol. lž./ a maso na něm zprudka opečeme, necháme vydusit vodu, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek, na tenké plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájené rajče.

  3. Až cibule s pórkem a česnekem zesklovatí, přidáme k masu kečup, tatarku a hořčici, směs osolíme, opepříme, přidáme sušené bylinky a restujeme dokud maso nebude měkké, včas odstavíme z ohně, aby se maso dlouhou tepelnou úpravou příliš nevysušilo.

  4. Podáváme buď s chlebem nebo jakkoliv upravenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 525 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí kousky s bazalkou a tymiánem

1 2

Tématické fráze: kuřecí maso s tymiánem kuřecí prsa s tymiánem kuřecí s bazalkou kuřecí nudličky na bazalce kuřecí kousky na bazalce kuřecí nudličky s bazalkou kuřecí prsa s bazalkou kureci nudlicky s tymianem kuřecí kousky s bazalkou a smetanou jidla s tymianem kuřecí směs s tymiánem kuřecí s bazalkou recepty s tymiánem tymianove kureci kousky pecene kuře s bazalkou a tymianem kureci maso s timianem kuřecí s tymiánem bazalkové kuřecí nudličky nudličky s bazalkou kuřecí na bazalce s tymianem

Zapomněl/a jsem heslo