Špenátové bulky
Nádherně zelený špenát oživí každé těsto, tedy i to kynuté. Špenátové bulky jsou nejen zajímavé pro oko, ale i výborně chutnají. Snoubí se v nich svěží chuť zeleného špenátu, uzeného sýra a to vše je lehounce podtrženo česnekem.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 670 kJ / 877 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,75 g |
Tuky | 76,94 g |
Vláknina | 6,58 g |
Cholesterol | 349 mg |
Sodík | 657 mg |
Sůl | 1,81 g |
Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sýr nastrouháme najemno, česnek rozetřeme.
Krok 2: Droždí vidličkou rozšleháme ve vodě, přidáme sýr s česnekem, změklým sádlem a ostatními surovinami a uhněteme těsto.
Krok 3: Těsto v míse zakryjeme a necháme cca 45-60 minut kynout.
Krok 4: Vykynuté těsto na stole prohněteme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme kulatou a pevnou bulku. Všechny bulky uložíme na plech s pečicím papírem a necháme asi 30-45 minut kynout.
Krok 5: Vykynuté bulky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C, asi 20 minut).
Zveřejněno 25. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátové bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1Xr
Moje poznámka
Špenátové bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1Xr
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový perník
MonikaP. před 6 minutami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 31 minutami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 1 hodinou
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 1 hodinou
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 3 hodinami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 4 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 11 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 13 hodinami
Suroviny:
protlak špenátový,
voda,
česnek,
cukr,
droždí čerstvé,
vejce,
sádlo,
sýr uzený,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (14)