Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 869 kJ / 925 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,55 g |
Tuky | 42,00 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 752 mg |
Sodík | 880 mg |
Sůl | 1,98 g |
Sacharidy | 85,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nakrájíme na větší kostky a dáme vařit s necelým půllitrem vody, kterou osolíme a přidáme koření.
Krok 2: Brambory necháme vařit jen velmi krátce, přidáme k nim nakrájenou klobásu, polovinu mléka a následně zahustíme moukou rozkvedlanou v druhé polovině mléka. Za stálého opatrného míchání přivedeme k varu, přidáme smetanu a necháme za občasného promíchání na slabším příkonu tepla cca 10 minut provařit. Tak dlouho, až jsou brambory měkké, ale nerozvařené. Hustotu omáčky volíme sami množstvím přidané tekutiny.
Krok 3: Nakonec omáčku dochutíme troškou octa.
Krok 4: Dáme do misky a přidáme nakrájené, natvrdo vařené vejce. Na povrchu můžeme dozdobit třeba čerstvou majoránkou.
Zveřejněno 30. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová omáčka s klobásou a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EnKg
Moje poznámka
Bramborová omáčka s klobásou a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EnKg
Nejnovější recepty
Grilování s uzenou paprikou
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 3 hodinami
Broskvový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Nanuky broskvové
Přidáno před 3 hodinami
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 3 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 1 hodinou
Cuketové karbanátky
pesmax před 1 hodinou
Stryky z Orlové
sonka.306 před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 2 hodinami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 2 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 2 hodinami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 2 hodinami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 3 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 3 hodinami
Suroviny:
brambory,
voda,
klobása šunková,
mléko,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
ocet,
vejce
Komentáře (9)