Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Penne s lososem, špenátem se smetanou

S příchodem teplejšího letního počasí zařazujeme do našeho jídelníčku lehčí pokrmy, které jsou také rychlé na přípravu. Uvařte chutné penne s lososem, špenátem a smetanou, určitě nešlápnete vedle.

Hodnocení receptu je 5,0 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 304 kJ /
312 kcal
Bílkoviny7,04 g
Tuky26,28 g
Vláknina4,82 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy10,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Filet lososa zbavíme kůže, osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Krok 2: Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Špenát propereme pod vodou a necháme okapat. Krok 3: V pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm orestujeme česnek. Přidáme špenát a necháme zavadnout. Krok 4: Odsuneme špenát ke kraji a uprostřed pánve restujeme cca 3-4 minuty filet nakrájený na kousky. Přilijeme smetanu a na sníženém stupni tepla necháme probublat do potřebného zhoustnutí. Krok 5: Těstoviny scedíme a zlehka promícháme s lososem a špenátem. Dle chuti dosolíme, opepříme a zakápneme citronem.

Zveřejněno 4. 7. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

V horkém počasí se hodí rychle uvařené lehké a dobré jídlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RLwG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RLwG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moanka: :-)Moničko děkuji moc za komentář a krásné foto, jsem ráda, že chútnalo.:-K Mně přestala minulý týden fungovat trouba, vypínala se a nešel horkovzduch. Naštěstí stačil hrnec s vroucí dodou jarem, octem a sodou na hodinu a vše funguje. Jo to se někdy stává. :-K Nemohu být dlouho na počítači omlouvám se a přeji nádherný den. :-K

Tak si představ, Maruško, že mi doma vypověděla službu elektrika a já byla celý víkend bez sporáku a trouby… Dnes mi to elektrikář opravil - huraaaaa!!! :-D

Každopádně, losos mi o víkendu nechyběl, přikoupila jsem suroviny a uvařila u kamarádky… ;-) Moc nám všem chutnalo. <3 Děkuji za velmi dobrý recept. :-8 :-K
Měj se krásně… :-*

Monika146: :-)Moc děkuji a přeji krásný a příjemný den :-K

Tenhle recept je prostě sázka na jistotu, samé kvalitní suroviny, jednoduchá a rychlá příprava. Skvělé! :-)

Moanka: :-)Moničko, určitě nic nepokazíš jen to bude trochu tučnější a budeš to muset asi trochu zahustit nebo nechat zredukovat do potřebné hustoty - stačí 30 % nemusí být víc %. tuto by jsi koupila na internetu a možná v Makru apod. :-K Děkuji za komentář a přeji krásný den :-K

Marie Svarcova: Maruško, když použiji smetanu ke šlehání, pokazím si to? 21% u nás nemají…

Moanka: :-) to je dobře tak ať vám chutná :-K

Marie Svarcova: To máš pravdu. Tohle si zvládnu udělat i na rychlo po příchodu z práce. :-) Ale to musím dělat zásadně, když je malá doma, ta lososa miluje! :-D

Moanka: :-) To je rychlovka pro horké dny a krkovička pro ty chladnější. Děkuji za komentář a přeji pohodový večer :-K

Mňam! To je velmi lákavé… :-8 Brzy bude na mém talíři. <3

Bayta: :-) Souhlasím a přeji krásný zbytek dne :-K

Ryba se špenátem a smetanou je moje oblíbená kombinace, je to dobrota <3

Suroviny:
těstoviny penne, ghee, losos, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, špenát čerstvý, česnek, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu