Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frittata na plech

Rychlé a jednoduché jídlo, které lze připravit pro dva stejně tak dobře na pánvi. Ve větším množství se ale vyplatí zapnout troubu a připravit letní jídlo i pro početnou rodinu. Do obsahu můžete využít i další druhy zeleniny, či uzenin.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zuzi777a zuzi777a

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 490 kJ /
2 268 kcal
Bílkoviny135,42 g
Tuky158,35 g
Vláknina16,74 g
Cholesterol 2,30 g
Sodík 3,51 g
Sůl8,28 g
Sacharidy70,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze dvou vajec a mouky umícháme hladké těstíčko. Přidáme postupně ostatní vejce, mléko, smetanu, pepř, sůl, uzenou papriku a sušený česnek. Krok 2: Předehřejeme troubu na 200 °C. Cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata a cuketu pokrájíme na kostky. Plech vyložíme pečicím papírem a pocákáme olejem. Krok 3: Do rozehřáté trouby dáme plech s olejem a vsypeme cibuli. Po chvilce (3 minuty) přidáme rajčata a cuketu. Pečeme 5-8 minut. Krok 4: Mezitím nakrájíme sýr a klobásu na malé kostičky. Prošleháme znovu vaječnou směs. Krok 5: Zeleninu na plechu rovnoměrně zalijeme vaječnou směsí a posypeme sýrem a klobásou. Pečeme dalších zhruba 10 minut dozlatova. Podáváme s kmínovými bramborami.

TIP: Jak ochutit vaječnou omeletu

Zveřejněno 15. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frittata na plech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBnBo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frittata na plech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBnBo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: Moc děkuji za komentář! Já bych taky klidně s chlebem. My máme tuhle „omeletu na plech” moc rádi. Jenže nás je jak skřítků v dolech a kdyby nebyl hrnec brambor, tak by dva plechy omelety a bochník chleba nestačily!:-D

:-)<3:yes::yes: Recept se mi líbí a určitě by mi chutnalo i s dobrým chlebem :-K

Suroviny:
vejce, mléko, šlehačka, mouka hladká, rajče, cibule, cuketa, klobása, sýr tvrdý, olej olivový, sůl, pepř mletý, paprika sušená uzená, česnek sušený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu