Zelníky nasladko
Věděli jste, že zelí lze použít i do moučníku? Tradiční kynuté bochánky z Rychnovska, plněné karamelizovaným hlávkovým zelím, potřené škvařeným máslem a sypané směsí cukru a skořice vám zachutnají. Ale pozor dietní opravdu nejsou!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 143 kJ / 3 858 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,01 g |
| Tuky | 179,80 g |
| Vláknina | 26,20 g |
| Cholesterol | 823 mg |
| Sodík | 631 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 482,94 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelníky nasladko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk21n
Moje poznámka
Zelníky nasladko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk21n
Nejnovější recepty
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová pečeně Hamburk
Přidáno před 10 hodinami
Kotleta plněná špekem a okurkou
Přidáno před 11 hodinami
Tortillové trojhránky
Přidáno před 11 hodinami
Nadýchaný květákový nákyp
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s lilkem, špenátem a rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Sahula před 8 hodinami
Losos na smetanových bramborách
Sahula před 8 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Susanna před 8 hodinami
Cukrářská vánočka (mazanec)
Kvitko před 8 hodinami
Celerový salát
Mandragora před 10 hodinami
Čočková polévka se smetanou
Kajkajak před 10 hodinami
Jablkový perník
Jitinka před 11 hodinami
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
Jan Nemec před 15 hodinami
Gnocchi s mletým masem a zeleninou z jedné pánve
Tom_Krupa před 15 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Dieta před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
kvasnice,
máslo,
cukr,
mléko,
žloutek,
sůl,
olej,
zelí,
olej,
cukr,
pepř mletý,
máslo,
cukr moučkový,
skořice mletá
Komentáře (10)
Pokud by někoho tato náplň zajímala, tak dělávám takto: 500 g nakrouhaného zelí spaříme a ve velmi malém množství vody dusíme doměkka s troškou soli. Pak přidáme zhruba 40 g másla, 50 g cukru, 50 g namočených rozinek, ochutíme mletou skořicí, pokud je třeba tak malinko dosolíme a po vychladnutí použijeme.