Frittata

Veronika Kotlarova Kuchařka: Veronika…

Doba přípravy: 5 minut, Vaření 15-20 minut 4 porce Bramborová jídla 3 názory

Suroviny

6 vajec
1 lžíce olivového oleje
1/2 červené papriky
sůl
pepř
100 g strouhaného Eidamu
200 g brambor
1 klobása
50 g másla
hrst mražené zeleniny (brokolice, hrášek, mrkev, kukuřice...)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Základem frittaty jsou vejce, sýr a brambory. Nejdříve si připravíme vejce, které si rozšlehejte se solí a pepřem. Klobásu a papriku zvlášť opečeme na olivovém oleji a zeleninu si uvaříme doměkka.

  2. Syrové brambory nakrájíme na plátky a smažíme na másle a oleji. Smažíme je pomalu z obou stran. Na opečené brambory nalijeme vajíčka.

  3. Přidáme ostatní přísady. Pánev přikryjeme a necháme chvíli pracovat. Nakonec odstavte z plotny a posypeme sýrem.

Poznámka

ZDROJ:ČASOPIS ALBERT

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Frittata

  • děkuji

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Drobek: súhlasím, dobré jedlo :-D;-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Tak téhle dobrotě doma říkáme, že je to jídlo "ukliďte v lednici". Bez urážky, protože tam skutečně může přijít cokoli. Pár podotčení k tomu: Když ve fázi opékání brambor tyto zakryjete pokličkou, udělají se dřív. Navrch dáváme rajčata na plátky. A úplně navrch posypat sýrem a ještě na něj parmazán. Dát zapéct pod gril i s pánví, samozřejmě musí mít "netekoucí" držadlo. Parmazán se nerozpustí ale osmahne. A je to hrozně dóbré.:-p:yes:

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: frittata frittata recept fritáta bramborová frittata fritata recept sýrová frittata frittata recepty fritatta zeleninová frittata fritata recepty frittata z brambor recept fritata frikata fritaty bramborová fritáta frittáta s brambory frittata s bramborem recepty frittata frittat ftittata