Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s Vitacitem

Tvarohové moučníky patří vůbec k těm nejoblíbenějším v české kuchyni. Tyhle řezy překvapí svou vláčností a ovocnou příchutí. Pusťte se směle do pečení, ať můžete co nejdříve ochutnat.

Hodnocení receptu je 4,7 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hemriettas hemriettas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

hlubší plech o rozměrech 40 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 327 kJ /
8 922 kcal
Bílkoviny143,57 g
Tuky471,54 g
Vláknina29,70 g
Cholesterol 1,51 g
Sodík 730 mg
Sůl2,19 g
Sacharidy1 011,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 2: Vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Vypracujeme těsto. Krok 3: Těsto rovnoměrně nalijeme na připravený plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 20 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá. Krok 4: Změklé máslo ušleháme s cukrem a poté vmícháme tvaroh. Natřeme na vychladlý korpus a dáme do chladu. Krok 5: V hrnci smícháme půl litru vody s Vitacitem. Necháme pomalu vařit a postupně přidáme cukr a v půl litru vody rozmíchané vanilkové pudinky. Povaříme. Krok 6: Po sejmutí z plotny mícháme do té doby, až je želé vlažné. Krok 7: Vlažné želé pak natřeme na řezy a dáme znovu vychladit do lednice.

TIP: Nejoblíbenější tvarohové koláče a řezy

Zveřejněno 14. 2. 2015

Poznámka autorky hemriettas

Sklenice = 200 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s Vitacitem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rrB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s Vitacitem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rrB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný retro moučník

Jaký tvaroh dáváte? Vanička nebo kostka?

Veľmi vďačné sú tieto hrnčekové recepty a kombinácia s tvarohom a želatínou osvežujúca.:-K

Chtnal famózně 💪

Řezy jsem upekla, ale odděluje se mi náplň od korpusu. Čím to může být?

Fikina: <3Já to dělám na ten klasický , který je ve sporáku 30 x 28 cm.

Na jak prosím velký plech. Děkuji

:yes:Takové řezy máme rádi a děláme je často.

Monika:Ano ,přesně,jak píšete...

můžu se zeptat vodu smícháte s vitacitem do toho dáte pud.prášky a cukr a na plotýnce mícháte??

...na podobné používám SUNQUICK:yes:
Nejlepší je "mandarinka", ale těžko se shání:-//

Už jsem tenhle moučník řadu let nepekla, ale místo vitacitu, rozpuštěného ve vodě, jsem používala normální pomerančový džus. ;-)

Já jsem Vitacit viděla v Jednotě (Coop).

Tématické fráze:
buchta s vitacitem, řezy z vitacitu, buchta s tvarohem a vitacitem, tvarohové řezy s vitacitem, vitacit rezy, řezy vitacit, moučník s vitacitem, vitacitové řezy, tvarohová buchta s vitacitem, vitacit řezy s tvarohem, zele z vitacitu, vitacitová buchta, buchta z vitacitu, moučník z vitacitu, buchta vitacit, řežy s tvarohem a vitacitem, rezy, řezy s vytacitem, řez z vitacitu, tvarohové řezy z vitacitu

Suroviny:
cukr krupice, olej, mléko, mouka polohrubá, vejce, kypřící prášek do pečiva, kakao, tvaroh, máslo, cukr moučkový, voda, vitacit, pudinkový prášek, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu