Skořicový ovocný koláč
Tento koláč spojuje jemné těsto s lahodnou směsí čerstvého ovoce a aromatické skořice, čímž vytváří dokonalou harmonii chutí. Ideální pro rodinné setkání, oslavu nebo jen tak ke kávě či čaji.
Suroviny pro 1 plech
1 menší plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 224 kJ / 2 683 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,78 g |
| Tuky | 122,12 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 845 mg |
| Sodík | 352 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 341,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plech nebo formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Vyšleháme do pěny celá vejce s cukry. Po vyšlehání přidáme zakysanou smetanu, rozpuštěné vlažné máslo a promícháme. Krok 3: Přidáme mouku s míchanou s práškem do pečiva a jemně promícháme, aby nám zůstalo pěkně nadýchané těsto. Krok 4: Vlijeme do menšího plechu či dortové formy o průměru 26 cm.
Poklademe libovolným ovocem. Nejlepší jsou čerstvé trnky (švestky), ale může být i jiné ovoce. Krok 5: Zasypeme drobenkou kterou jsme připravili smícháním polohrubé mouky, moučkového cukru, másla a skořice. Krok 6: Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů, pečeme asi 45 minut. Teplota i délka pečení je orientační, protože každá trouba peče jinak. Krok 7: Po upečení, kdo má rád, může ještě pro zjemnění a vůni koláče, trochu drobenku pokapat rozehřátým máslem, smíchaným s troškou rumu.
Plech nebo formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Vyšleháme do pěny celá vejce s cukry. Po vyšlehání přidáme zakysanou smetanu, rozpuštěné vlažné máslo a promícháme. Krok 3: Přidáme mouku s míchanou s práškem do pečiva a jemně promícháme, aby nám zůstalo pěkně nadýchané těsto. Krok 4: Vlijeme do menšího plechu či dortové formy o průměru 26 cm.
Poklademe libovolným ovocem. Nejlepší jsou čerstvé trnky (švestky), ale může být i jiné ovoce. Krok 5: Zasypeme drobenkou kterou jsme připravili smícháním polohrubé mouky, moučkového cukru, másla a skořice. Krok 6: Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů, pečeme asi 45 minut. Teplota i délka pečení je orientační, protože každá trouba peče jinak. Krok 7: Po upečení, kdo má rád, může ještě pro zjemnění a vůni koláče, trochu drobenku pokapat rozehřátým máslem, smíchaným s troškou rumu.
Zveřejněno 4. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicový ovocný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6PEP
Moje poznámka
Skořicový ovocný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6PEP
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 3 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 14 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 18 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 5 minutami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 58 minutami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 1 hodinou
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 1 hodinou
Likérové špičky
Klanic před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 1 hodinou
Posvícenské ořechy
Hannca před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 2 hodinami
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 2 hodinami
Kuře pečené s batáty, mrkví a sušeným ovocem
Wikki před 2 hodinami
Suroviny:
smetana zakysaná,
cukr krupice,
cukr skořice,
vejce,
máslo,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo,
skořice,
ovoce,
tuk,
mouka
Komentáře (4)