Bramboráčky - veganské

Suroviny 27 bramboráčků z lívanečníku

1,3 kg oloupaných brambor
2 velké cibule
4 lžíce cizrnové mouky smíchané s vodou na kašičku (to je náhrada 2 vajec) - prodává např. dm drogerie
asi 1,5 dl sójového mléka
1 lžíce majoránky
3 stroužky česneku
150 g celozrnné špaldové mouky
sůl, pepř podle chuti
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji podusíme nakrájenou cibuli do měkka (ne do zlatova).
    Brambory nastrouháme na jemno (v tomto množství se už asi vyplatí strouhat v robotu). Vymačkáme přebytečnou tekutinu.
    Do cizrnové kašičky prolisujeme česnek.
    Kašičku a sójové mléko s majoránkou a solí důkladně promícháme s bramborami.
    Přidáme mouku a opět zamícháme, nejlépe rukou.
    Nakonec do směsi přidáme dušenou cibuli a zamícháme.

  2. Lívanečník potřeme olejem, rozehřejeme.
    Lžící nandáváme těsto a roztíráme.
    Opékáme do zlatova po obou stranách.

Poznámka od kuchařky

Místo lívanečníku můžeme použít obyčejnou pánev a na ni lžící dávat hromádky těsta, které rozetřeme do tvaru bramboráčků.

Komentáře k receptu Bramboráčky - veganské

K receptu nejsou žádné komentáře.