Pečený bůček
Dobře upečený šťavnatý bůček je syté jídlo. Klasika, která v zimě potěší chuťové buňky a uspokojí i hodně hladového strávníka. Skvěle chutná i v létě, za studena, na tenko krájený na krajíci dobrého chleba, spolu s pikantním zeleninovým salátem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 889 kJ / 3 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,24 g |
Tuky | 297,25 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 601 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Opět otočíme kůží nahoru pečeme znovu 30 minut. Krok 6: Zvýšíme teplotu na 200 °C a za častého polévání výpekem a případného podlévání, dopečeme do zlatova. Krok 7: Podáváme s hořčicí, chlebem a kyselou okurkou. Lze i s bramborovým či houskovým knedlíkem a špenátem nebo zelím.
Zveřejněno 11. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVgq
Moje poznámka
Pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVgq
Nejnovější recepty
Drůbeží špízy s řapíkatým celerem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 8 hodinami
Pečené papriky s mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 21 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 1 minutou
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 3 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 3 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 3 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 4 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 6 hodinami
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 6 hodinami
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 9 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 20 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 23 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín celý,
voda
Komentáře (11)
Vepřová ledvina.
Pěkný vepřový kus od ledviny se vypere, nasolí, trochu kmínem posype, vrchní stranou, totiž kůží položí se na pekáč, podleje se trochou vody a nechá se tak dlouho na té straně péci, až je kůže měkká, pak se obrátí, kůže se ostrým nožem na kostky nakrájí, solí trochu popráší a nechá se při hezky prudkém ohni dopéci, aby kůrčičky hodně zkřehly.