Dýňový perník s rumovou polevou
Jemná chuť dýně v kombinaci s voňavým perníkovým kořením vytváří nezapomenutelnou kombinaci, která provoní celý domov. Tato vláčná buchta s rumovou polevou skvěle chutná a k přípravě stačí pár základních surovin. Výsledek vás nadchne!
Suroviny pro 1 plech
20x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 714 kJ / 3 756 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,66 g |
| Tuky | 147,10 g |
| Vláknina | 19,95 g |
| Cholesterol | 423 mg |
| Sodík | 1,83 g |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 545,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky prosejeme mouku. Promícháme s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí. V jiné míse prošleháme dohladka ostatní suroviny. Přidáme moučnou směs a krátce promícháme, aby se vše spojilo.
Krok 2: Nalijeme do plechu vyloženého pečicím papírem. Pečeme 40-45 minut na 170 °C. Necháme částečně vychladnout a potřeme marmeládou.
Krok 3: Na přípravu polevy budeme potřebovat malý kastrůlek, do kterého dáme rozpustit máslo. Přisypeme cukr a kakao. Za stálého míchání opatrně prohřejeme do rozpuštění cukru. Nakonec přidáme rum a nalijeme na perník (poleva nesmí být horká, pouze teplá). Posypeme sekanými ořechy.
Zveřejněno 25. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňový perník s rumovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73A4y
Moje poznámka
Dýňový perník s rumovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73A4y
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 10 minutami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 1 hodinou
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 3 minutami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 4 minutami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 10 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 15 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 4 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Suroviny:
pyré dýňové,
mléko,
olej,
cukr,
cukr třtinový,
vejce,
mouka hladká,
koření do perníku,
kypřící prášek do pečiva,
soda jedlá,
sůl,
marmeláda meruňková,
ořechy pekanové,
cukr moučkový,
máslo,
kakao,
rum
Komentáře (11)