Kuřecí čtvrtky à la bažant

bubbagump Kuchař: bubbagump

4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

4 kuřecí čtvrtky
80 g anglické slaniny
80 g másla
100 ml bílého vína
1 malá cibule
4 kuličky jalovce
4 menší bobkové listy
2 lžičky koření na zvěřinu
2 lžičky hladké mouky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme, posypeme tlučeným jalovcem a kořením na zvěřinu. Poklademe plátky másla, na každou čtvrtku položíme bobkový list a obalíme plátky slaniny. Do pekáčku dáme na kostičky nakrájenou cibuli, položíme na ni kuře a dáme přiklopené péct asi na 50 minut na 200 stupňů do předehřáté trouby. Asi v polovině pečení maso podlijeme vínem. Na posledních 10 minut odklopíme a šťávu zaprášíme moukou.

  2. Kuřecí čtvrtky po upečení vyjmeme a dáme stranou. Pekáček postavíme na sporák a přilijeme asi 100 ml vody či vína, rozmícháme, dosolíme a zvolna vaříme asi 20 minut. Přecedíme nebo rozmixujeme.

  3. Podáváme se šťouchanými brambory, rýží nebo bramborovými knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Kuřecí čtvrtky à la bažant

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuřeci čtvrtky na slanině

Zapomněl/a jsem heslo