Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní čočka a Radečkovo vejce

Pokud patříte k milovníkům čočky, tenhle recept vám určitě zachutná. Lehce pikantní čočka je obohacena o sýr, restovanou mrkev a cibulku a podávat ji můžete s volským okem, kysaným zelím a mrkví nakrájenou na proužky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kovadlina Kovadlina

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min + namočení čočky den předem

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, + namočení čočky den předem)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 549 kJ /
2 760 kcal
Bílkoviny193,10 g
Tuky81,32 g
Vláknina108,55 g
Cholesterol 718 mg
Sodík 1,55 g
Sůl3,72 g
Sacharidy263,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem namočíme čočku. Krok 2: Cibule nakrájíme na hodně drobno a osmahneme na oleji do zlatova. Do zapékací misky dáme pár kapek oleje, trojúhelník sýra, dvě našlehané vejce , pažitku, osolíme, opepříme, nahoru nastrouháme goudu. Krok 3: Na pánvi na oleji osmahneme nastrouhané mrkve dozlatova. Krok 4: Do uvařené čočky vmícháme rozmixovanou osmaženou mrkev, cibulku, osolíme, opepříme, přidáme špetku chili. Krok 5: Naplněnou zapékací misku dáme zapéct do trouby na 200 °C do zlatova. Zdobíme trochou mrkve nakrájené na proužky a kysaným zelím. Podáváme se smaženým volským okem.

TIP: Nejoblíbenější jídla z čočky

Zveřejněno 12. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní čočka a Radečkovo vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M89OQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní čočka a Radečkovo vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M89OQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čočka, vejce, sýr tavený, sýr gouda, mrkev, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, chilli, cibule, olej olivový, pažitka, zelí kysané

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu