Rajčatová polévka salmorejo cordobés
Osvěžující polévka z rajčat, připravovaná za studena, je skvělá pro horké letní dny. Recept se vám bude zejména pokud máte velkou nadúrodu rajčat a chcete si naplno vychutnat jejich chuť. Netradiční přízdoba z vařeného vejce a opečené šunky polévku skvěle doplňuje.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 739 kJ / 1 850 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,50 g |
| Tuky | 117,24 g |
| Vláknina | 20,18 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 951 mg |
| Sůl | 2,21 g |
| Sacharidy | 158,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupaná nakrájená rajčata rozmixujeme dohladka spolu s olejem, česnekem a solí.
Krok 2: Přidáme starší natrhané pečivo a necháme 10 minut změknout.
Krok 3: Poté rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladit.
Krok 4: Na talíři zakápneme olejem a posypeme nasekaným vařeným vejcem a šunkou.
Zveřejněno 27. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová polévka salmorejo cordobés
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEmL
Moje poznámka
Rajčatová polévka salmorejo cordobés
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEmL
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 7 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 9 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 10 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 11 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 30 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 2 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 2 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 2 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 2 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 3 hodinami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 3 hodinami
Suroviny:
rajče loupané,
bageta,
olej olivový,
sůl,
česnek,
vejce,
olej olivový
Komentáře (5)