Bramborové placky s uzeným a špenátem
Smažené placky z vařených brambor připravovaly už naše babičky. I když je to obyčejné jídlo, chutná báječně. Tentokrát je navíc naplníme listovým špenátem a trochou uzeného masa.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je nastrouháme najemno, osolíme a zapracujeme vejce a mouku. Vypracujeme těsto, které není příliš lepivé.
Krok 2: Mezitím uvaříme uzené maso a nakrájíme ho na malé kousky.
Krok 3: Špenát spaříme horkou vodou, vymačkáme a nasekáme. Přidáme nasekaný česnek.
Krok 4: Z těsta vyválíme plát o tloušťce 5 mm a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 8 cm. Doprostřed naneseme špenát s česnekem a uzené maso a přiklopíme druhým kolečkem.
Krok 5: Smažíme na oleji nebo sádle z obou stran do zlatova.
Zveřejněno 6. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové placky s uzeným a špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk7YK
Moje poznámka
Bramborové placky s uzeným a špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk7YK
Nejnovější recepty
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 9 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 56 minutami
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 15 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
vejce,
špenát listový,
maso uzené,
česnek,
sůl,
olej
Komentáře (1)