Bramborové placky s uzeným a špenátem
Smažené placky z vařených brambor připravovaly už naše babičky. I když je to obyčejné jídlo, chutná báječně. Tentokrát je navíc naplníme listovým špenátem a trochou uzeného masa.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je nastrouháme najemno, osolíme a zapracujeme vejce a mouku. Vypracujeme těsto, které není příliš lepivé.
Krok 2: Mezitím uvaříme uzené maso a nakrájíme ho na malé kousky.
Krok 3: Špenát spaříme horkou vodou, vymačkáme a nasekáme. Přidáme nasekaný česnek.
Krok 4: Z těsta vyválíme plát o tloušťce 5 mm a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 8 cm. Doprostřed naneseme špenát s česnekem a uzené maso a přiklopíme druhým kolečkem.
Krok 5: Smažíme na oleji nebo sádle z obou stran do zlatova.
Zveřejněno 6. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové placky s uzeným a špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk7YK
Moje poznámka
Bramborové placky s uzeným a špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk7YK
Nejnovější recepty
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 7 hodinami
Kuře na slanině s jalovcem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 1 hodinou
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 1 hodinou
Citronové tartaletky
Routeu před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 3 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 3 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 3 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Michal.Kuchnik před 4 hodinami
Domácí langoše
kara13 před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
vejce,
špenát listový,
maso uzené,
česnek,
sůl,
olej
Komentáře (2)