Hornické „řízky“
Máte chuť na kousek dobrého šťavnatého masa? Pak ochutnejte tyto vepřové závitky. Skrývá se v nich lahodná náplň z mletého hovězího masa a klobásy. Pokrm podávejte s omáčkou z výpeku a smetany.
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtyři plátky. Dobře naklepeme, lehce osolíme a opepříme.
Krok 2: Smícháme hovězí maso, na kostičky nakrájenou klobásu a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Osolíme, okořeníme mletým pepřem a sladkou paprikou.
Krok 3: Směs rozdělíme na plátky masa. Zavineme a zpevníme přírodním provázkem.
Krok 4: V kastrole rozehřejeme lžíci oleje a závitky po všech stranách opečeme.
Krok 5: Pak podlijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka. Během dušení obracíme a podle potřeby podléváme.
Krok 6: Měkké maso vyjmeme, do výpeku vmícháme kysanou smetanu, zahustíme hotovou jíškou a podáváme.
Zveřejněno 9. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hornické „řízky“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGmv
Moje poznámka
Hornické „řízky“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGmv
Nejnovější recepty
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 4 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 5 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 31 minutami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 1 hodinou
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 4 hodinami
Třená bublanina s třešněmi
Moanka před 5 hodinami
Pravý vepřový guláš
Tomas1976 před 5 hodinami
Brusinky z rybízu
Vlasti80 před 7 hodinami
Marmeláda z červeného rybízu
Vlasti80 před 8 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 9 hodinami
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 10 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
maso hovězí mleté,
klobása,
cibule,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
olej,
jíška,
smetana kysaná
Komentáře (2)