Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové koule s vejcem

Originální, chutné a dokonale syté! Květákové koule plněné vařeným vejcem spojují jemnost květákového těsta s překvapením uvnitř. Tento netradiční recept je skvělou volbou pro ty, kteří hledají něco nového a chutného.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák povaříme do měkka a vidličkou rozmačkáme. Krok 2: Přidáme jemně nastrouhaný tvrdý sýr, nakrájenou cibuli, medvědí česnek, syrová vejce a škrobovou moučku. Osolíme opepříme a zamícháme. Dle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 3: Směs rozdělíme na 4 díly. Do každého zabalíme 1 vařené vejce. Koule potřeme olejem a uložíme do vymazaného pekáčku. Krok 4: Vložíme do trouby a upečeme při teplotě 190 °C dozlatova.

TIP: Co uvařit z květáku - oblíbené recepty

Zveřejněno 13. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové koule s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6wlQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové koule s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6wlQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Moc tě děkuju, za vychytávky a různé nápadečky. To se mi hodí na různé obměny. Zrovna mám zbytek ovařeného květáku a tak bude zase něco jiného, než jsem zvyklá.

Suroviny:
vejce, květák, vejce, sýr tvrdý, cibule, moučka škrobová, česnek mědvědí, olej, strouhanka, sůl, pepř mletý, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu