Řezy s lučinovým krémem a meruňkovým želé

jarka skrobakova Kuchařka: jarka…

Doba přípravy: 1 hodina , plech 37x27 velký plech se zvýšeným Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 55 názorů

Suroviny

Korpus:
4 vejce (rozdělíme na bílky a žloutky)
4 lžíce cukru krupice
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce kukuřičného škrobu - Gustin
1/2 prášku do pečiva
špetička soli (do bílků)
l lžíce kakaa
Krém:
domácí lučina ze 3 velkých jogurtů selských - viz poznámka
3 lžíce moučkového cukru
250 ml studeného mléka
2 balíčky puding Dr. Oetker Ole vanilkový bez vaření
Meruňkové želé:
700 g meruňkový kompot
10 g želatina v plátcích Dr. Oetker
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme si z vajec bílky a žloutky. Bílky se špetičkou soli rozšleháme a přidáme krupicový cukr. Šleháme do husta a pak postupně přidáme žloutky a ještě chvilku šleháme.

  2. Do této pěny přidáme přesátou směs mouky a škrobu s práškem do pečiva. Zamícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme na 180°C asi 10 minut. Každý se musí řídit svou troubou. Necháme vychladnout.

  4. Domácí lučinu vložíme do mísy, přilijeme mléko, cukr dle chuti a pudingy bez vaření a rozšleháme šlehačem dohladka. Pokud se Vám zdá krém moc hustý tak můžete ještě přidat mléko.

  5. Meruňkový kompot v míse rozšleháme tyčovým mixerém i se šťávou z kompotu na kašičku. Připravíme si želatinu podle návodu. Plátky želatiny necháme nabobtnat v 5 polévkových lžících vody asi 10 minut v malém hrnci.

  6. Potom za stálého míchání zahřejeme do úplného rozpuštění želatiny a přidáme 2-3 polévkové lžíce meruňkové kašičky rozmícháme a hned nalijeme do mísy se zbytkem meruňkové kašičky. Pořádně promícháme.

  7. Na vychladlý korpus natřeme lučinový krém a něj natřeme meruňkové želé. Vložíme do lednice a necháme vychladit. Krájíme na řezy a podáváme. Můžete ozdobit i šlehačkou.

Poznámka

http://www.toprecepty.cz/recept30389-bezkonkurenčn... Hledala jsem, ale nenašla jsem stejné řezy. Pokud někdo najdete nechám recept vymazat

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 800 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy s lučinovým krémem a meruňkovým želé

  • meda85: Jsem moc ráda, že se řezy povedly :-))

    Odpovědět

  • meda85 meda85

    Výborný recept, povedlo se na 100 procent

    Odpovědět

  • hosta:Jituško, děkuji moc za fotku a za odzkoušení. Udělala jsi mi velkou radost ;-):-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Tak jsem konečně udělala podle tvého receptu všemi pochválený dezert - díky - fotku přidávám

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Ty jsou parádní - fotky jak malované, a moc hezký recept :-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • Adéla: Adélko, věřím, že příště se Vám povede daleko lépe. :-);-)

    Odpovědět

  • Adéla Adéla(neregistrovaná)

    Jarko: vím, že se želatina nesmí vařit, ale jak píše Majka8 - to bude asi moje 13. komnata :-) Dovoluji si tímto korigovat svůj předchozí komentář - želatina nakonec zatuhla, sice byla i pod buchtou, ale to nakonec bylo úplně jedno :-) do práce jsem i tak donesla a buchta měla úspěch :yes:

    Odpovědět

  • Adéla: Adélo, vůbec netuším, jak jste mohla mít těsto hořké? Vždyt je to piškotové těsto. Kakaem? To teda nevím. Želatina nesmí vařit, pak netuhne. Na balení želatiny dr. Oetker je napsaný postup a i já jsem ho zde uvedla. A po 2 ks balení želatiny mi to nejde do hlavy, že Vám to neztuhlo. Je mi líto, že se Vám to nepovedlo.:-S:-(

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Adéla:Taky mívám s želatinu problém,ale u této buchty se mně zadařilo,protože díky kompotu je hmota hned hustá.Proč jsi měla těsto hořké je mně záhadou:-O

    Odpovědět

  • Adéla Adéla(neregistrovaná)

    Tak těsto jsem měla hořké, netuším kde byla chyba, tak jsem upekla kefírovou buchtu, lučina s pudinkem jsou výborné, ale i když jsem do meruněk použila 2 balení želatiny, pořád je to tekuté a v zoufalé snaze po celém odpoledni jsem to na řez nalila a vrazila to do lednice, výsledkem je, že se meruňková tekutina po okrajích "nacpala" pod buchtu a odspodu jí totálně rozmáčí. Chyba bude na mojí straně zajisté, ale kolegům zítra určitě do práce neponesu, spíše to půjde za stálého míchání :-(

    Odpovědět

  • Míša: Míšo, omlouvám se prosím klikněte si na odkaz co poslala Hosta. Děkuji

    Odpovědět

  • hosta: Jituš děkuji, je to pravda, že to nejde rozkliknout. Omlouvám se všem ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    prosim muže mi dát nekdo recept jak na tu domácí lučinu?? klikla jsem v poznamkách na link, ale nic :-( tak nevim, jestli jsem uplne blba nebo co?;-) chtela bych ho zkusit, vypada báječne. diky!

    Odpovědět

  • hosta: Jituško udělala jsi mi radost, jsem ráda, že chutnalo ;-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: želatinová buchta s krémem a ovocem buchta z lučiny proč netuhne želatina merunková buchta s želé řezy s domácí lučinou a meruňkami buchta s krémem s lučiny merunkové řezy s krémem netuhne želatina řezy s merunkami a želé řezy s ovocem a želé recepty s želatinou v plátcích sladky krem z luciny ananasove rezy s lucinou navod na jogurtove riyky hruska buchta lučina proc zelatina netuhne rezy zele buchta s krémem a želé korpus pod želatinu jak udelat chlapovi radost

Zapomněl/a jsem heslo