Suroviny
Porce: 1 bochník
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 609 kJ / 3 970 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 122,97 g | 
| Tuky | 48,11 g | 
| Vláknina | 44,06 g | 
| Cholesterol | 66 mg | 
| Sodík | 124 mg | 
| Sůl | 0,25 g | 
| Sacharidy | 739,14 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Těsto: ve velké míse nebo v míse kuchyňského robotu smícháme mouku, ovesné vločky, sůl a rozdrobíme droždí.
	Krok 2: V malé misce nebo větším hrnku (cca 0,5 l) ohřejeme mléko tak, aby bylo dost teplé, ale nevařilo se. Přidáme máslo a za stálého míchání ho necháme v mléce rozpustit. Vmícháme med a vodu.
	Krok 3: Směs mléka nalijeme do suchých přísad a pomocí hnětacího háku (nebo vařečkou) vypracujeme hladké a pružné těsto (cca 10 minut).
	Krok 4: Pokud je těsto moc lepkavé, přidáme mouku, ale vždy jen po cca 10 g. 5. Pokud je moc hutné, přidáme vodu, po 1 ČL. (Já vždy začnu s 380 g a obvykle skončím na 390 g. Před přidáním mouky nebo vody musíme být trpěliví - nejdříve bude těsto hodně lepkavé. Pokud bude lepkavé i po 5 minutách, přidáváme postupně mouku, ale vždy jen po 10 g).
	Krok 5: Uhnětené těsto dáme do lehce vymaštěné mísy, přikryjeme fólií a necháme na teplém místě vykynout až zdvojnásobí svůj objem, cca 1/2 až 1 hodinu.
	Krok 6: Po vykynutí těsto vyndáme na vál a vyválíme ho obdélníku vel. 10 x 25 cm.
	Krok 7: Těsto pevně srolujeme a bochník vložíme do bochníkové pečící formy (vel. 26x11 cm) vyložené pečicím papírem.
	Krok 8: Přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 - 45 minut kynout.
	Krok 9: Po 20 minutách předehřejeme troubu na 180°C a na spodní mřížku v troubě dáme malý hrnec, do kterého nalijeme 0,5 l vroucí vody.
	Krok 10: Jakmile bochník zdvojnásobil svůj objem, potřeme ho ohřátým medem a posypeme ovesnými vločkami.
	Krok 11: Pečeme 40 - 50 minut, dozlatova nebo dokud vnitřní teplota chleba nedosáhne 90°C.
	Krok 12: Po upečení a před krájením necháme zcela vychladnout.
	Krok 13: Nebuďte netrpěliví a nechtějte bochník krájet ještě teplý. Skutečně vyčkejte, až zcela vychladne - ať už při pokojové teplotě, nebo třeba za okny (jako to dělám já, když pospíchám nebo jsem nedočkavá :-) )
Zveřejněno 12. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Domácí chléb s ovesnými vločkami a medem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XRjv
Moje poznámka
					
				
Domácí chléb s ovesnými vločkami a medem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XRjv
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							domácí chléb z ovesných vloček, 
						
						
							chléb z ovesných vloček, 
						
						
							domácí chleba s ovesných vloček, 
						
						
							chléb s ovesnými vločkami místo bez mouky, 
						
						
							domaci chleb s ovesných vloček, 
						
						
							domaci chleba sovesnych ovesných vloček, 
						
						
							domácí křehký chléb, 
						
						
							domácí chleba z ovesných vloček, 
						
						
							recept medový chléb s ovesnými vločkami, 
						
						
							toastovy chleb s ovesnymy vlockamy recept, 
						
						
							chleba 90 minut kynout med, 
						
						
							chleb s ovesnymi vlockami
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							vločky ovesné, 
						
						
							droždí, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mléko, 
						
						
							voda, 
						
						
							máslo, 
						
						
							med, 
						
						
							med, 
						
						
							vločky ovesné
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (4)