Čabajkové nadívané kuře

cardanka Kuchařka: cardanka

Doba přípravy: 1,5 hodiny 4-6 porcí Drůbeží maso 18 názorů

Suroviny

1 celé kuře
12,5 dkg másla
sůl
Nádivka:
4 rohliky
4 vejce
12,5 dkg másla
200 dkg Čabajky
1 lžíce nasekané zelené petrželky
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a očištěné kuře si mezi prsíčky rozpůlíme, tak že se nám otevře jeho dutina. POZOR! nepůlíme celé, ale jen mezi prsíčky!

  2. Takto rozpůlené kuře v dutině osolíme a dáme dutinou dolů na pekáč. Prsty vsuneme od krku pod kůži a snažíme se ji oddělit od masa, aby nám vznikl prostor. To samé uděláme z obou stran od prsíček směrem ke stehýnkům.

  3. Rozpustíme si 12,5 dkg másla a vložíme do mísy, přidáme 4 žloutky a rozmícháme, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, na velmi malé kostičky pokrájenou čabajku a usekanou petrželku, vše zlehka promícháme. Ze 4 bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do nádivky.

  4. Do vzniklého prostoru pod kůží vpravíme připravenou nádivku. Plníme opět ze tří stran od krku a z obou stran prsíček až ke stehýnkům.

  5. Kuře poklademe plátky másla. Nepodléváme! Přikryté kuře pečeme při 180°C 1 hodinu.

  6. Záleží na troubě, pokud by se vám zdálo, že kůrka není dostatečně propečená, můžete nechat dojít odkryté v troubě. Příloha: vařené brambory, zeleninový salát, ...Dobrou chuť!

Poznámka

Pokud někdo nemá rád čabajku pro svou pálivost, lze použít salám herkules, poličan,...do nádivky jsem k petrželce přidala i libeček.

Doporučuji použít jedině pravé máslo!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čabajkové nadívané kuře

  • hugoo hugoo

    tak už vím co budu vařit v neděli:-p

    Odpovědět

  • Romča Romča(neregistrovaná)

    Já zkusila,ale bez čabajky:-).Musím říct ta nádivka mi chutnala víc než to kuře;-):yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Jani tvuj recept me moc zaujal a tak jsem ho vyzkousela. Nemame tu cabajku a tak jsem pouzila pikantni neapolskou klobasku. Postup je jednodussi nez by se mohlo zdat a kure se mi povedlo na prvni pokus a protoze jsme si opravdu pochutnali, davam ti 21. bodik a dovoluji si pridat i fotku toho meho "dilka":-D :yes:21:yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka(autorka receptu)

    Děkuji:-K za komentáře a bodíky.
    Miri:-Kje to tak:yes:nádivka pod kůží je pečená a nám doma moc chutná:-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Cardi to vypadá moc dobře,ukládám a jistě vyzkouším, nafocené i s postupem to se mi líbí+1:yes:

    Odpovědět

  • mneneznas mneneznas

    + 15. bodík, cardanko to koukám :-O nádhera :yes: uloženo toto plnění musím zkusit, vypadá nádherně a taky se musí ta chuť nádivky do kuřátka krásně vsáknout. Super:-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cardanko:-) to je skvost:yes:. Taky povětšinou plním dovnitř,ale tam je plňka spíš vařená než pečená,takže si jí dávám i kousek vedle,aby měla tu správnou chuť. Ale tady to vypadá,jako to pravé ořechové:-p. Takže při nejbližší příležitosti vyzkouším a poreferuju;-).

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Miluji nadívaná kuřátka:-p, bodík č.10:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Suprový nápad..:-p:-p,zítra mám v plánu kuře,možná vyzkouším...:yes::yes::yes:,dávám bodík

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Téda Jani:-O:-Oto musí být výborné:-KPosílám rychle bodíka a ukládám si na vyzkoušení;-):-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Bomba;-);-);-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Cardanko, to je pěkný recept, já mám moc ráda nádivky, tato je zase jiná a vypadá dobrá a to plnění je bezvadné. Prostě samé plus a tak ti dávám aspoň 8.bodík:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Cardanko,:-K báječný nápad s nádivkou a krásné kuřátko,:yes: na máslo též nedám dopustit, neznám nic lepšího, co by jídlo ovonilo, takže zasloužený bodík. :-p:yes: +6

    Odpovědět

  • cardanka cardanka(autorka receptu)

    Eli:-Kpřesto, že dutinu kuřete vždy pečlivě vyčistím a vyperu, není to ono, tato varianta nám více vyhovuje:-8

    Papri:-Kpřesně tak...lépe se propeče:yes:, více:-p nádivky. Poznámka o másle není myšlena proti náhražce másla, ale protože plátky másla se rozehřejí a následně se na másle kuře peče, tak pokud se použije náhražka snadno se připaluje:-(má vlastní zkušenost:-8

    Děkuji za komentáře a bodíky:-K

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Plnění pod kůži znám, ale v tomto podání :-O:-O ne. SUPER nápad :yes::yes: - vejde se tam mnohem více nádivky a lépe se kuře propeče, když je na placato. + je víc než jasný :yes:;-)
    btw... já také používám máslo, ale jsou lidé, že ho nemůžou, takže neodsuzuji nikoho, kdo používá náhražky;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: nadívané kuře kuře na placato pečené nadívané kuře kuře nadívané nadívané grilované kuře nadívané kuře pod kůži cabajkové kuře nadívané kuře recept kuře pečené na placato nadívané kuře na grilu grilované nadívané kuře nadívané pečené kuře plnění kuře recept na nadívané kuře nadívané grilované kuře recept vařená plňka recept na pravou čabajku kuře na placato recept nadívané kuře s kůží kuře pro romcu

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít