

Čabajkové nadívané kuře
Doba přípravy: 1,5 hodiny 4-6 porcí Drůbeží maso 18 názorů
Suroviny
- 1 celé kuře
- 12,5 dkg másla
- sůl
- Nádivka:
- 4 rohliky
- 4 vejce
- 12,5 dkg másla
- 200 dkg Čabajky
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
Postup přípravy receptu
Omyté a očištěné kuře si mezi prsíčky rozpůlíme, tak že se nám otevře jeho dutina. POZOR! nepůlíme celé, ale jen mezi prsíčky!
Takto rozpůlené kuře v dutině osolíme a dáme dutinou dolů na pekáč. Prsty vsuneme od krku pod kůži a snažíme se ji oddělit od masa, aby nám vznikl prostor. To samé uděláme z obou stran od prsíček směrem ke stehýnkům.
Rozpustíme si 12,5 dkg másla a vložíme do mísy, přidáme 4 žloutky a rozmícháme, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, na velmi malé kostičky pokrájenou čabajku a usekanou petrželku, vše zlehka promícháme. Ze 4 bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do nádivky.
Do vzniklého prostoru pod kůží vpravíme připravenou nádivku. Plníme opět ze tří stran od krku a z obou stran prsíček až ke stehýnkům.
Kuře poklademe plátky másla. Nepodléváme! Přikryté kuře pečeme při 180°C 1 hodinu.
Záleží na troubě, pokud by se vám zdálo, že kůrka není dostatečně propečená, můžete nechat dojít odkryté v troubě. Příloha: vařené brambory, zeleninový salát, ...Dobrou chuť!
Poznámka
Pokud někdo nemá rád čabajku pro svou pálivost, lze použít salám herkules, poličan,...do nádivky jsem k petrželce přidala i libeček.
Doporučuji použít jedině pravé máslo!
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Čabajkové nadívané kuře
-
tak už vím co budu vařit v neděli
-
Já zkusila,ale bez čabajky
.Musím říct ta nádivka mi chutnala víc než to kuře
-
Jani tvuj recept me moc zaujal a tak jsem ho vyzkousela. Nemame tu cabajku a tak jsem pouzila pikantni neapolskou klobasku. Postup je jednodussi nez by se mohlo zdat a kure se mi povedlo na prvni pokus a protoze jsme si opravdu pochutnali, davam ti 21. bodik a dovoluji si pridat i fotku toho meho "dilka"
21
-
Děkuji
za komentáře a bodíky.
Mirije to tak
nádivka pod kůží je pečená a nám doma moc chutná
-
Cardi to vypadá moc dobře,ukládám a jistě vyzkouším, nafocené i s postupem to se mi líbí+1
-
+ 15. bodík, cardanko to koukám
nádhera
uloženo toto plnění musím zkusit, vypadá nádherně a taky se musí ta chuť nádivky do kuřátka krásně vsáknout. Super
-
Cardanko
to je skvost
. Taky povětšinou plním dovnitř,ale tam je plňka spíš vařená než pečená,takže si jí dávám i kousek vedle,aby měla tu správnou chuť. Ale tady to vypadá,jako to pravé ořechové
. Takže při nejbližší příležitosti vyzkouším a poreferuju
.
-
Miluji nadívaná kuřátka
, bodík č.10
-
Suprový nápad..
,zítra mám v plánu kuře,možná vyzkouším...
,dávám bodík
-
Téda Jani
to musí být výborné
Posílám rychle bodíka a ukládám si na vyzkoušení
-
Bomba
-
Cardanko, to je pěkný recept, já mám moc ráda nádivky, tato je zase jiná a vypadá dobrá a to plnění je bezvadné. Prostě samé plus a tak ti dávám aspoň 8.bodík
-
Cardanko,
báječný nápad s nádivkou a krásné kuřátko,
na máslo též nedám dopustit, neznám nic lepšího, co by jídlo ovonilo, takže zasloužený bodík.
+6
-
Eli
přesto, že dutinu kuřete vždy pečlivě vyčistím a vyperu, není to ono, tato varianta nám více vyhovuje
Papripřesně tak...lépe se propeče
, více
nádivky. Poznámka o másle není myšlena proti náhražce másla, ale protože plátky másla se rozehřejí a následně se na másle kuře peče, tak pokud se použije náhražka snadno se připaluje
má vlastní zkušenost
Děkuji za komentáře a bodíky -
Plnění pod kůži znám, ale v tomto podání
ne. SUPER nápad
- vejde se tam mnohem více nádivky a lépe se kuře propeče, když je na placato. + je víc než jasný
btw... já také používám máslo, ale jsou lidé, že ho nemůžou, takže neodsuzuji nikoho, kdo používá náhražky