Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicový chlebíček s cottagem

Lehký a plný chuti – brokolicový chlebíček s cottage sýrem je skvělou volbou pro zdravou svačinu, rychlý oběd i večeři. Kombinace jemné brokolice, vláčného těsta a svěžího sýra zaručuje nejen výbornou chuť, ale i zasycení bez výčitek.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Z brokolice odkrájíme růžičky, opláchneme je , necháme okapat a rozmixujeme. Přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Krok 3: Těsto dáme do silikonové formy na chlebíček a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 45 minut. Krok 4: Špejlí vyzkoušíme zda je dost upečený. Necháme vychladnout na mřížce a pak vyklopíme.

Zveřejněno 10. 5. 2025

Poznámka autorky RubyRom

Toto není jako běžný chléb, ale náhražka pečiva pro diabetiky, je plný bílkovin .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73WNO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73WNO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Mohla by se místo mandlové mouky použít jiná ? 🤔

lecho: Můžete použít klasickou pšeničnou mouku, pokud netrváte na bezlepkové variantě 😊 Chlebíček ale bude hutnější, proto je vhodné použít například 80 g mouky (i celozrnné) a přidat lžíci oleje nebo zakysané smetany pro udržení vláčnosti.
Případně můžete použít 100 g ovesné mouky, či jiné bezlepkové mouky ale je třeba počítat s tím, že výsledek nebude stejný a budete muset upravit i ostatní poměry surovin (dle Vámi zvolené mouky) 😉

:-)<3:yes::yes: Moc se mi líbí a určitě zkusím, mám takové dobroty ráda. Krásné a dobré. :-K

Suroviny:
brokolice, vejce, sůl, kypřící prášek, mouka mandlová, sýr cottage, tahini

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu