Brokolicový chlebíček s cottagem
Lehký a plný chuti – brokolicový chlebíček s cottage sýrem je skvělou volbou pro zdravou svačinu, rychlý oběd i večeři. Kombinace jemné brokolice, vláčného těsta a svěžího sýra zaručuje nejen výbornou chuť, ale i zasycení bez výčitek.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Z brokolice odkrájíme růžičky, opláchneme je , necháme okapat a rozmixujeme. Přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme.
Krok 3: Těsto dáme do silikonové formy na chlebíček a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 45 minut.
Krok 4: Špejlí vyzkoušíme zda je dost upečený. Necháme vychladnout na mřížce a pak vyklopíme.
Zveřejněno 10. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brokolicový chlebíček s cottagem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73WNO
Moje poznámka
Brokolicový chlebíček s cottagem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73WNO
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 24 minutami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 49 minutami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 5 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 6 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 7 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 8 hodinami
Suroviny:
brokolice,
vejce,
sůl,
kypřící prášek,
mouka mandlová,
sýr cottage,
tahini
Komentáře (4)
Případně můžete použít 100 g ovesné mouky, či jiné bezlepkové mouky ale je třeba počítat s tím, že výsledek nebude stejný a budete muset upravit i ostatní poměry surovin (dle Vámi zvolené mouky) 😉