Kávové slzičky
Vyzkoušejte toto výborné, méně známé cukroví z křehkého těsta, ochuceného kávou a lískovými ořechy. Vůně kávy propojuje všechny vrstvy, je obsažena i v máslové náplni a čokoládové polevě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 462 kJ / 6 802 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,76 g |
| Tuky | 407,25 g |
| Vláknina | 26,25 g |
| Cholesterol | 1,23 g |
| Sodík | 386 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 685,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme alespoň pár hodin odležet v lednici.
Krok 2: Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj slzičky a klademe je na plech. Pečeme na 170-180 ° asi 10-12 minut dorůžova a necháme na plechu vychladnout.
Krok 3: Na náplň vyšleháme změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem, mletými oříšky a kávou.
Krok 4: Upečené slzičky spojujeme krémem a polijeme polevou. Na závěr ozdobíme oříškem.
Zveřejněno 25. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kávové slzičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2JL
Moje poznámka
Kávové slzičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2JL
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 4 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 7 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 56 minutami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 1 hodinou
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 2 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 2 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 2 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 3 hodinami
Polévka šup-šup
Loiza před 5 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 5 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 5 hodinami
Tématické fráze:
kávové cukroví,
drobné cukroví recepty,
kofilové slzičky,
islerky,
drobné zákusky recepty,
kavova zrna recept,
kavova plnka,
zákusek kávové zrno,
cukroví na svadbu,
kávové zákusky,
recepty na svadobne zakusky,
vanocni cukrovi kavove slzicky,
kávové slzičky s čokoládou,
svatební zákusky recepty,
cukroví kávové slzy,
kavove zrna,
recepty na drobne cukrovi,
cukroví kávová zrna,
kavové slzyčky,
kavove recepty
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
cukr moučkový,
ořechy lískové mleté,
káva černá,
máslo,
žloutek,
mléko,
žloutek,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
ořechy lískové mleté,
káva černá,
čokoláda,
tuk ztužený,
káva instantní,
ořechy lískové
Komentáře (42)
Lusinka, ďakujem za preklad
==== plnku ==== DEKUJI ZA POMOC
musim zacat pisat tak, aby ste mi mile damy aj rozumeli. moj cesky manzel mi rozumie vsetko, tak som myslela, ze je to automaticky zrozumitelne pre vsetkych
ano rajnicka je mensia nadoba...
http://www.markann.sk/product/rajnicka-s-pokrievko...
vybusna, robím to týmto spôsobom z praktických dôvodov : samoprve pečiem všetko z cesta, aj iné druhy drobného pečiva. A keďže čokoláde čas neškodí, namáčam najprv polovicu v čokoláde a odložím v krabici do chladu. Krémom plním 2 dni pred sviatkami, aby sa to rozležalo. S krémom to dlho stáť nie je vhodné-